Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

El Consell d’Infants fa propostes per fer un ús responsable de la tecnologia

Compartir:
Cloenda Consell d'Infants 2023-2024

Els membres del Consell d’Infants 2023-2024, en representació de l’alumnat de 5è de primària d’11 escoles d’Esplugues (les vuit públiques i tres de concertades), han presentat aquest 3 de juny a l’Ajuntament les seves propostes per fer un ús responsable de les xarxes socials i la intel·ligència artificial (IA), encàrrec que van rebre el febrer de part de l’alcaldessa, Pilar Díaz, quan es va constituir.

Entre les idees aportades: una utilització responsable de la IA per estalviar aigua en el reg públic, així com en la regulació semafòrica del trànsit, atenció a víctimes de les xarxes socials, crear continguts educatius a canals municipals, fer tallers i formacions sobre les noves tecnologies i els seus riscos i fomentar la connexió entre escoles del municipi o amb altres països per practicar idiomes.

L’alcaldessa s’ha compromès a posar en marxa o a estudiar aquestes propostes i s’ha mostrat “agradablement sorpresa perquè, a més de fer propostes sobre allò que us vam demanar, fer un ús responsable de la tecnologia, també n’heu fet perquè la ciutat funcioni millor”.

Aquest curs hi han pres part en aquest òrgan participatiu que proposa anualment l’Ajuntament, les vuit escoles públiques d’Esplugues –Isidre Martí, Lola Anglada, Gras i Soler, Folch i Torres, Matilde Orduña, Joan Maragall, Prat de la Riba i Can Vidalet– i les concertades Isabel de Villena, Natzaret i Garbí. La presentació de les propostes és el fruit de la tasca desenvolupada a les aules durant els darrers mesos.

Aquesta ha estat l’edició número 15 del Consell d’Infants d’Esplugues. Des del curs 2009-2010, quan va tenir lloc la primera edició, uns 6.000 nens i nenes hi han participat, tot aportant idees per a la ciutat que després s’han fet realitat.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

ple-municipal
Imatge d'un cor fent exercici per representar el primer Pla Local de Salut d'Esplugues

Procés participatiu per elaborar el 1r Pla Local de Salut

Participació i associacionisme, Salut

La Festa del Joc i de l’Esport, el dissabte 25 de maig

Cooperació al desenvolupament, Educació, Esports, Infants i famílies, Joves

Propostes del jovent per fer un ús responsable del món digital

Educació, Participació i associacionisme, Seguretat i Convivència

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: