Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

S’intensifica el control de plagues a la via pública i a parcs i jardins

Compartir:

Tot i que el servei municipal de control de plagues no descansa durant l’any –aquest 2024 s’han fet 175 tractaments contra paneroles–, els treballs s’intensifiquen a partir de la primavera.

En aquest sentit, i pel que fa a les afectacions en parcs i jardins, entre maig i juny s’han iniciat tractaments per a la galeruca de l’om, una mena d’escarabat que s’alimenta de les fulles d’om; el morrut vermell, insecte que afecta de manera molt severa les palmeres; la paysandisia archon, una eruga que perfora els margallons, i el pugó de les xicrandes.

Des del servei, també s’atenen avisos i incidències puntuals relacionades amb la presència de rosegadors a la via pública. I, properament, s’incrementaran els controls a arquetes i quadres elèctrics de serveis, així com a les zones verdes.

Informació sobre com sol·licitar el servei: aquí

Tractament biològic amb larves de marieta

Actualment, l’Ajuntament desplega un pla de control integrat de plagues, que prioritza el control biològic dels patògens que afecten l’arbrat viari mitjançant l’alliberament d’insectes depredadors que mantenen a ratlla la població. És el cas, per exemple, de la solta de larves de marieta (adalia bipunctata). Aquesta espècie autòctona es fa servir en jardineria i agricultura ecològica, ja que manté l’equilibri natural de les plantes alimentant-se de pugons, psils, àcars i cotxinilles.

Els tractaments amb fauna auxiliar solen ser molt eficaços, encara que no immediats, i cal fer un seguiment acurat de la plaga per realitzar els alliberaments en el moment oportú.

Per afavorir la presència de fauna auxiliar, l’Ajuntament duu a terme diverses accions, com ara la creació d’infraestructures ecològiques que faciliten el refugi, la posada, la reproducció i l’obtenció d’aliment alternatiu. És el cas de l’hotel d’insectes situat al carrer Pas del Sucre.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Trasllat d’una colònia de gats per evitar problemes de salubritat en un parc infantil

Benestar animal, Neteja, residus i manteniment, Salut

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: