Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Trasllat d’una colònia de gats per evitar problemes de salubritat en un parc infantil

L'Ajuntament havia demanat la reubicació dels felins per garantir la salubritat en espais infantils del Parc de Can Vidalet

Compartir:

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat ha autoritzat l’Ajuntament d’Esplugues al trasllat d’una colònia de gats del Parc de Can Vidalet a un solar situat al costat del carrer Sant Mateu. L’Ajuntament havia demanat la reubicació dels felins per garantir la salubritat en espais infantils del Parc de Can Vidalet.

El Servei d’Espai Públic i Medi Ambient de l’Ajuntament d’Esplugues va emetre un informe tècnic el 15 d’abril, basat en proves microbiològiques fetes per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), encarregada de la gestió del Parc de Can Vidalet, en què s’especifiquen riscos de salubritat en dos sorrals d’àrees de joc infantils pròxims a la colònia de gats, formada aproximadament per uns 40 animals.

En concret, l’informe detalla els resultats de diverses analítiques, efectuades entre els anys 2022 i 2024, que mostren la contaminació d’aquests espais per la presència “elevada” de diferents bacteris, com e-coli i enterococs, així com del paràsit toxocara cati, provocada per excrements d’origen felí. Un “resultat recurrent de contaminació”, tot i els canvis integrals de la sorra d’aquests espais i les reiterades desinfeccions dutes a terme, que porta a la conclusió de tancar al públic, per prevenció, un dels sorrals de l’àrea infantil per no complir “amb els mínims requisits higiènico-sanitaris que marca la normativa” i de procedir a la reubicació de la colònia de gats.

L’Ajuntament està ultimant l’adequació del nou espai, al carrer Sant Mateu, a la zona de Ca n’Oliveres, que “garanteix la preservació i la qualitat de vida dels animals”, segons l’informe de la Generalitat favorable al trasllat.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

ple-municipalple-municipal
Imatge d'un cor fent exercici per representar el primer Pla Local de Salut d'Esplugues

Procés participatiu per elaborar el 1r Pla Local de Salut

Participació i associacionisme, Salut

S’intensifica el control de plagues a la via pública i a parcs i jardins

Neteja, residus i manteniment

La 12a Cursa Solidària va recaptar més de 12.000 €

Esports, Joves, Salut

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: