Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Primera pedra de l’edifici Únicas SJD

L'Ajuntament d'Esplugues ha cedit els terrenys per a la construcció del centre, dedicat a l'assistència i recerca de les malalties minoritàries

Compartir:

Compte enrere perquè sigui una realitat l’edifici Únicas SJD, el centre monogràfic dedicat a l’assistència i recerca de les malalties minoritàries de Sant Joan de Déu. Aquest dijous, als terrenys cedits per l’Ajuntament d’Esplugues a l’avinguda d’Ahrensburg, s’ha fet l’acte simbòlic de la col·locació de la primera pedra del nou equipament, que està previst que comenci a funcionar a finals de l’any 2025.

El nou equipament, que serà pioner en l’atenció i recerca de malalties minoritàries, es farà realitat gràcies a un canvi de planejament urbanístic en temps rècord per part de l’Ajuntament d’Esplugues, que va tramitar una concessió directa d’un solar edificable de 3.000 m²; i forma part de les noves estructures del projecte urbanístic conegut com a Porta Diagonal, que preveu la creació d’un campus biomèdic en la zona per a accelerar la implantació de tecnologies emergents en el camp de la salut.

“L’aposta per Sant Joan de Déu és una aposta per la ciutat, significa associar la ciutat amb tot els valors positius que representa el centre hospitalari, amb un model d’atenció integral centrat en les persones, especialment mares i fills, i en el seu entorn social i familiar amb els objectius de promocionar i millorar la seva salut i qualitat de vida. L’atenció de qualitat que dona Sant Joan de Déu als seus pacients és anàloga a l’atenció que volem donar a la ciutadania d’Esplugues”, ha explicat l’alcaldessa Pilar Díaz.

L’edifici Úniques SJD serà, a més, un dels nodes de la xarxa Úniques, una xarxa integrada per 30 centres hospitalaris de tota Espanya que l’Hospital Sant Joan de Déu i la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER) han promogut per a garantir que els nens amb patologies minoritàries tinguin accés al millor tractament, independentment del lloc en el qual visquin.

L’acte de col·locació de la primera pedra de l’edifici Úniques SJD ha comptat amb la participació de pacients afectats per malalties minoritàries i les seves famílies, representants de les diferents Administracions que participen en el projecte, com l’alcaldessa Pilar Díaz; el conseller de Salut, Manel Balcells; o la regidora de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Villanueva. També representants dels grans donants que contribuiran a finançar la construcció de l’edifici.

Un edifici singular a Porta Diagonal

El nou edifici es construirà en uns terrenys situats en l’avinguda de Ahrensburg, a 250 metres de distància de l’Hospital Sant Joan de Déu. L’edifici ha estat especialment dissenyat per a oferir externament una imatge de la seva funció. Així, la façana principal estarà formada per una sèrie de franges verticals d’inclinacions variables en al·legoria a les geometries que es troben en els cromosomes i l’atri central es conformarà amb bandes que es plegaran sobre si mateixes en forma d’espiral, igual que s’estructuren les cadenes de proteïnes.

Serà un complex de 13.877 metres quadrats i sis plantes d’altura que albergarà consultes de l’àrea de neurociències i genètica; diferents instal·lacions per al diagnòstic i recerca d’aquestes malalties (neuromodulació, plataforma d’estudis de genòmica, metabolòmica i radiòmica- i per al seu tractament (neuroestimulació i teràpies avançades).

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

ple-municipalple-municipal

Semàfors per la diversitat

Drets civils i ciutadania, LGTBI

Esplugues lliura els premis de treballs de recerca de Batxillerat

Drets civils i ciutadania, Educació, Joves

Comencen els treballs d’urbanització del camí de connexió del Parc dels Torrents

Habitatge, Medi Ambient i Sostenibilitat, Patrimoni cultural i Turisme, Urbanisme

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: