Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Semàfors per la diversitat

L’Ajuntament posa en marxa tres semàfors amb simbologia LGTBI per visibilitzar la diversitat afectiva, sexual i de gènere

Compartir:

L’Ajuntament d’Esplugues ha incorporat simbologia LGTBI en 3 semàfors del municipi per la defensa i la visibilitat de la diversitat afectiva, sexual i de gènere. Aquesta iniciativa en favor de la comunitat LGTBI (Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals) forma part del Pla Municipal per la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere 2023-2026.

Així, en el semàfor de la plaça Santa Magdalena amb el carrer Laureà Miró, a tocar de la rotonda del Pont d’Esplugues, al costat de les siluetes habituals per a vianants s’ha afegit un senyal lumínic amb simbologia gai (a la foto, assenyalat per l’alcaldessa, Pilar Díaz, i el regidor Carlos Durán), que també canvia de vermell a verd.

Al semàfor de la parada de Ca n’Oliveres del Trambaix, s’ha incorporat el símbol lèsbic. I a la parada de La Sardana, el símbol trans.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, destaca que aquests tipus d’accions són “imprescindibles per fer pedagogia perquè tothom pugui sentir-se feliç”.

A més d’aquests semàfors, a la plaça Santa Magdalena ja existeix un pas de vianants amb els colors de l’arc de Sant Martí, i en altres punts de la ciutat, dos bancs pintats amb aquests colors i un altre amb els colors que representen la comunitat trans (blau, rosa i blanc).

L’acció s’emmarca en la celebració de l’Esplugues Pride, amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI, que enguany inclou més activitats que mai:

– Divendres 28: Cinema a la fresca, amb Un món estrany, al parc Pou d’en Fèlix (22 hores).

– Dissabte 29: Pride Market, a partir de les 17 h, i Festa de la Diversitat (amb FEMCant, Musicorum, DJ Petardeo Mix i Drag), a partir de les 20 h, a la rambla Verge de la Mercè.

– Diumenge 30: Concert Jo només vull amor, pel grup FEMCant (Cant Col·lectiu Feminista), amb taquilla inversa, i exposició Gosearte Fràgil, a L’Avenç Centre Cultural (12 h).

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

ple-municipal

Esplugues lliura els premis de treballs de recerca de Batxillerat

Drets civils i ciutadania, Educació, Joves

Esplugues presenta els Districtes d’Innovació i el projecte Porta Diagonal

Comerç, mercats, empresa i consum, Drets civils i ciutadania, Habitatge, Medi Ambient i Sostenibilitat, Mobilitat i transport, Serveis econòmics

Primera pedra de l’edifici Únicas SJD

Drets civils i ciutadania, Serveis socials, Urbanisme

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: