Tribuna d'electes municipals

Prioritats

Compartir:

La salut Ć©s una de les principals preocupa- cions de la ciutadania. Lā€™atenciĆ³ primĆ ria re- presenta la porta dā€™accĆ©s al dret a la salut per a la majoria, especialment de les persones i els colĀ·lectius en situaciĆ³ de major vulnerabi- litat. Lā€™increment de les necessitats sanitĆ ries de la poblaciĆ³ no sā€™ha acompanyat de mesures eficaces ni dā€™un augment suficient de la inver- siĆ³ per reforƧar lā€™atenciĆ³ primĆ ria: al contrari, lā€™atenciĆ³ primĆ ria ha estat la gran perjudicada de la manca dā€™inversiĆ³ en lā€™Ćŗltima dĆØcada.

El FĆ²rum Social del Baix Llobregat va convo- car el 17N una mobilitzaciĆ³ davant el CUAP Sant Ildefons per reclamar al Govern de la Generali- tat que destini el 25% del pressupost sanitari a lā€™AtenciĆ³ PrimĆ ria de Salut, i que incrementi de forma progressiva els recursos materials i per- sonals indispensables per garantir una atenciĆ³ sanitĆ ria de qualitat.

La situaciĆ³ de la sanitat pĆŗblica estĆ  al lĆ­mit. El nou conseller de Salut, Manel Balcells, va re- conĆØixer al Parlament que nomĆ©s el 50% de les persones malaltes tenen hora amb el seu metge o metgessa de famĆ­lia en menys de cinc dies I que ā€œla longitudinalitat de lā€™atenciĆ³ ha quedat antigaā€.

Aquesta paraula fa referĆØncia a la garantia de tenir un mateix equip sanitari de confianƧa que ens acompanyi al llarg de la nostra vida, que conegui el nostre historial i potencii el tractament personalitzat. TĆ© un gran impacte en diferents variables relacionades amb la salut: disminueix els ingressos hospitalaris, redueix la mortalitat i augmenta la qualitat de vida, en es- pecial en persones grans.

Com que la publicaciĆ³ dā€™aquest article tan- carĆ  lā€™any, aprofitem per indicar algunes de les nostres propostes prioritĆ ries, encara pendents: – El projecte de lā€™Auditori, que inclogui dins lā€™edifici lā€™escola de mĆŗsica i dā€™arts escĆØniques.

  • La residĆØncia pĆŗblica per a la gent gran.
  • El tercer CAP i la construcciĆ³ del nou CAP LluĆ­s Millet
  • MĆ©s diners per a habitatge social.

Bones Festes!

Compartir:

NotĆ­cies
relacionades

Veure totes les notĆ­cies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: