Tribuna d'electes municipals

Ens falten Mossos d’Esquadra

Compartir:

A Catalunya, la seguretat ciutadana Ć©s una competĆØncia que el cos de mossos dā€™esquadra ha de dur a terme als municipis de manera coordinada i colĀ·laborativa amb les policies lo- cals, segons el que estableix la Llei 4/2003, de 7 dā€™abril, dā€™ordenaciĆ³ del sistema de seguretat pĆŗblica de Catalunya. En aquest sentit, existeix un conveni signat lā€™any 2006 entre lā€™Ajuntament dā€™Esplugues de Llobregat i el Departament dā€™Interior de la Generalitat de Catalunya amb lā€™objectiu de ā€œmillorar substancialment la qua- litat global dels serveis de seguretat pĆŗblics oferts al conjunt de la ciutadaniaā€. A lā€™esmentat conveni, sā€™especifica que ā€œel cos de Mossos dā€™Esquadra, sens perjudici de les obligacions i funcions generals dā€™auxili i assistĆØncia, ha de mantenir un patrullatge continuat que garan- teixi lā€™atenciĆ³ immediata i suficient de les de- mandes urgents motivades per fets delictius, riscos per a la seguretat ciutadana i desordres pĆŗblics, aixĆ­ com la prevenciĆ³ en aquests Ć m- bits competencials, en tot el terme municipal dā€™Esplugues de Llobregatā€.

Darrerament la comissaria dels Mossos que cobreix els municipis dā€™Esplugues i Sant Just, no compta amb tots els efectius necessaris per aten- dre les necessitats dā€™una poblaciĆ³ que ja sā€™apropa als 70.000 habitants. En determinades ocasions de forma extrema, ja que hi han hagut caps de setmana en que nomĆ©s hi havia disponible un cotxe patrulla.

No Ć©s admissible que la ciutadania dā€™Esplugues no compti amb els efectius policials de Mossos que li pertoquen. Ɖs per aixĆ² que, en el darrer ple a proposta del PSC, es va aprovar una mociĆ³ que reclama a la Generalitat de Catalun- ya una dotaciĆ³ suficient. NomĆ©s ERC va votar en contra malgrat no es demanava res extraordinari, sinĆ³ allĆ² que ens correspon.

Per altra banda, lā€™alcaldessa Pilar DĆ­az sā€™ha posaā€™t en contacte amb el conseller dā€™Interior de la Generalitat de Catalunya per demanar que, de la forma mĆ©s rĆ pida possible, sā€™asseguri el nĆŗmero dā€™agents necessaris. Esperem que aquestes justes peticions siguin ateses aviat, doncs disposar dā€™una dotaciĆ³ policial suficient, Ć©s quelcom al que no podem renunciar.

Compartir:

NotĆ­cies
relacionades

Veure totes les notĆ­cies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: