Tribuna d'electes municipals

8M 2023: Esplugues diversa i amb drets

Compartir:

El feminisme ha protagonitzat les mobilitza- cions socials mĆ©s importants dels darrers anys, fent front a lā€™estratĆØgia del neoliberalisme de retornar les dones a la llar, imposar el mandat del binarisme de gĆØnere i dā€™un Ćŗnic model de famĆ­lia heterosexual.

En aquest context, Ć©s mĆ©s important que mai que els ajuntaments promoguin els Drets Sexuals i Reproductius de les dones i persones LGTBIQ+, destinant mitjans i recursos per pro- moure lā€™educaciĆ³ afectivosexual com a base per al desenvolupament ple dels drets, millorant les polĆ­tiques de prevenciĆ³, especialment aquelles adreƧades a la comunitat educativa.

El Ple Municipal de febrer va aprovar amb el suport del PSC, GMR, Cs, EeCP i GMP el Pla Municipal per a la Diversitat Sexual, Afectiva i de GĆØnere. que constitueix el principal instrument dā€™actuaciĆ³ per a promoure la perspectiva de la diversitat sexual i de gĆØnere i per a lā€™eliminaciĆ³ de les desigualtats i violĆØncies que es deriven de lā€™orientaciĆ³ sexual, la identitat de gĆØnere i les di- ferĆØncies en el desenvolupament sexual.

Un Pla que recull la proposta ciutadana dā€™establir un Consell LGTBI+ dā€™Ć mbit municipal, accessible, participatiu, que esdevingui lā€™espai consultiu i de seguiment de lā€™execuciĆ³ del Pla local LGTBIQ+.

Considerem un encert lā€™incorporaciĆ³ al Pla de la proposta ciutadana de celebrar la I Trobada per la Diversitat Sexual, Afectiva i de GĆØnere.

Hem de promoure una estratĆØgia de ciutat en la defensa dels DSiR per tal dā€™articular la xar- xa comunitĆ ria, de recursos i assistencial amb el conjunt dā€™Ć rees i departaments del consistori i unificar els esforƧos dels agents locals en un enfocament coordinat i integral.

TambĆ© celebrem que dijous 16 de febrer el CongrĆ©s dels Diputats hagi aprovat definitiva- ment dues grans lleis: la Llei Trans i la Llei de lā€™Avortament. Aquest 8M ens sentim mĆ©s lliures i mĆ©s pro- tegides. GrĆ cies a tots els colĀ·lectius i al govern de coaliciĆ³ que ho ha fet possible.

Compartir:

NotĆ­cies
relacionades

Veure totes les notĆ­cies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: