Tribuna de electos municipales

8M 2023: Esplugues diversa i amb drets

El feminisme ha protagonitzat les mobilitza- cions socials més importants dels darrers anys, fent front a l’estratègia del neoliberalisme de retornar les dones a la llar, imposar el mandat del binarisme de gènere i d’un únic model de família heterosexual.

En aquest context, és més important que mai que els ajuntaments promoguin els Drets Sexuals i Reproductius de les dones i persones LGTBIQ+, destinant mitjans i recursos per pro- moure l’educació afectivosexual com a base per al desenvolupament ple dels drets, millorant les polítiques de prevenció, especialment aquelles adreçades a la comunitat educativa.

El Ple Municipal de febrer va aprovar amb el suport del PSC, GMR, Cs, EeCP i GMP el Pla Municipal per a la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere. que constitueix el principal instrument d’actuació per a promoure la perspectiva de la diversitat sexual i de gènere i per a l’eliminació de les desigualtats i violències que es deriven de l’orientació sexual, la identitat de gènere i les di- ferències en el desenvolupament sexual.

Un Pla que recull la proposta ciutadana d’establir un Consell LGTBI+ d’àmbit municipal, accessible, participatiu, que esdevingui l’espai consultiu i de seguiment de l’execució del Pla local LGTBIQ+.

Considerem un encert l’incorporació al Pla de la proposta ciutadana de celebrar la I Trobada per la Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere.

Hem de promoure una estratègia de ciutat en la defensa dels DSiR per tal d’articular la xar- xa comunitària, de recursos i assistencial amb el conjunt d’àrees i departaments del consistori i unificar els esforços dels agents locals en un enfocament coordinat i integral.

També celebrem que dijous 16 de febrer el Congrés dels Diputats hagi aprovat definitiva- ment dues grans lleis: la Llei Trans i la Llei de l’Avortament. Aquest 8M ens sentim més lliures i més pro- tegides. Gràcies a tots els col·lectius i al govern de coalició que ho ha fet possible.

Compartir

Noticias
relacionadas

Ver todas las noticias de:

Agenda
relacionadas

Ver todas las actividades de:

Equipamientos
relacionados

Ver todos los equipamientos de:

Servicios
relacionados

Ver todos los servicios de: