Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i Agenda 2030

A Esplugues alineem la nostra acció municipal a l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats per l’Assemblea General de Nacions Unides.

Què és l’Agenda 2030 i els ODS?

Es tracta d’un compromís mundial que busca que tots els estats es proposin fermament posar fi a la pobresa i la fam, a combatre les desigualtats, protegir els drets humans, especialment de les persones més excloses i de major vulnerabilitat, promoure la igualtat de gènere i l’empoderament de les dones i les nenes, construir societats pacífiques, justes i inclusives i garantir una protecció resilient del planeta i dels seus recursos naturals.

Els ODS són disset objectius de caràcter ambiental, social i econòmic que guien la implementació de l’Agenda 2030. Tots els objectius estan molt relacionats: per avançar en un, cal avançar també en d’altres. Volen ser unes fites concises, fàcils de comunicar, orientades a l’acció i aplicables a tots els països.

Com ho apliquem a Esplugues? 

Tant el Pressupost Municipal com el Pla d’Actuació Municipal de l’actual mandat s’inspiren en aquests objectius.

Pressupost Municipal

Pla d’Actuació Municipal 2020-2023

També a través de l’Agenda Esplugues 2030, el full de ruta de la ciutat per assolir localment els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). 

Aquest document, que s’ha elaborat a través d’un procés participatiu de la ciutadania, proposa els 6 reptes d’Esplugues per a l’alineament i l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible al municipi:

  • REPTE 1. Esplugues inclusiva, cohesionada i saludable.
  • REPTE 2. Esplugues educadora.
  • REPTE 3. Esplugues feminista i diversa.
  • REPTE 4. Esplugues verda, sostenible i resilient.
  • REPTE 5. Esplugues productiva, emprenedora i innovadora.
  • REPTE 6. Esplugues participativa, solidària i intel·ligent.

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: