Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Propostes del jovent per una alimentació saludable i sostenible

L'alumnat de 4t d'ESO de tots els instituts demana accions, en el marc de l'Audiència Jove, contra el malbaratament alimentari, la reducció de residus i l'atenció a col·lectius amb necessitats

Compartir:

Prop de 300 alumnes han participat aquest 8 de maig a la 16a Audiència Jove, procés participatiu que vol implicar l’alumnat de 4t d’ESO dels quatres instituts d’Esplugues en assumptes públics mitjançant l’aportació d’idees, i que enguany s’ha centrat en l’alimentació saludable i sostenible.

Fruit del treball realitzat durant el curs, les propostes que noies i nois han elevat a l’Ajuntament són les següents:

– Crear una campanya de sensibilització en format digital per conscienciar i informar la ciutadania sobre el malbaratament alimentari, tot promovent el coneixement de diferents maneres d’aprofitament.

– Impulsar una campanya dirigida als establiments d’alimentació per evitar el malbaratament, amb iniciatives com l’oferiment de descomptes per a productes que no compleixin els cànons estètics o pròxims a caduca, o adhesions a aplicacions que permeten salvar excedents.

– Fomentar l’ús d’envasos reutilitzables per part de comerços i sobretot d’establiments de restauració.

–  Generar una plataforma per connectar comerços d’aliments amb entitats que ajuden col·lectius amb necessitats per garantir la seva alimentació.

– Organització de tallers i xerrades dirigides a la ciutadania, i especialment al jovent, per aprendre a cuinar de manera variada i preparar menús saludables.

– Publicar a les xarxes socials més utilitzades per joves vídeos informatius sobre aspectres nutricionals dels productes que consumeixen i els efectes sobre la salut.

Resposta municipal

L’alcaldessa, Pilar Díaz, i la regidora de Participació, Montse Zamora, han recollit les propostes, per tenir-les en compte pròximament, si bé algunes de les idees ja s’estan duent a terme, com els tallers d’alimentació saludable que es fan durant aquest maig i juny al Mercat de Can Vidalet o la instauració de targetes d’alimentació per a persones amb pocs recursos.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

ple-municipalple-municipal
nois-anant-en-fila

Esplugues cobreix el 100% de la demanda de places públiques d’escoles bressol

Educació
Imatge d'un cor fent exercici per representar el primer Pla Local de Salut d'Esplugues

Procés participatiu per elaborar el 1r Pla Local de Salut

Participació i associacionisme, Salut
Recepció alumnes intercanvi La Mallola-Ahrensburg

Nou intercanvi d’alumnes amb Ahrensburg

Educació

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: