Propostes del jovent per una alimentació saludable i sostenible

L'alumnat de 4t d'ESO de tots els instituts demana accions, en el marc de l'Audiència Jove, contra el malbaratament alimentari, la reducció de residus i l'atenció a col·lectius amb necessitats

Compartir:

Prop de 300 alumnes han participat aquest 8 de maig a la 16a Audiència Jove, procés participatiu que vol implicar l’alumnat de 4t d’ESO dels quatres instituts d’Esplugues en assumptes públics mitjançant l’aportació d’idees, i que enguany s’ha centrat en l’alimentació saludable i sostenible.

Fruit del treball realitzat durant el curs, les propostes que noies i nois han elevat a l’Ajuntament són les següents:

– Crear una campanya de sensibilització en format digital per conscienciar i informar la ciutadania sobre el malbaratament alimentari, tot promovent el coneixement de diferents maneres d’aprofitament.

– Impulsar una campanya dirigida als establiments d’alimentació per evitar el malbaratament, amb iniciatives com l’oferiment de descomptes per a productes que no compleixin els cànons estètics o pròxims a caduca, o adhesions a aplicacions que permeten salvar excedents.

– Fomentar l’ús d’envasos reutilitzables per part de comerços i sobretot d’establiments de restauració.

–  Generar una plataforma per connectar comerços d’aliments amb entitats que ajuden col·lectius amb necessitats per garantir la seva alimentació.

– Organització de tallers i xerrades dirigides a la ciutadania, i especialment al jovent, per aprendre a cuinar de manera variada i preparar menús saludables.

– Publicar a les xarxes socials més utilitzades per joves vídeos informatius sobre aspectres nutricionals dels productes que consumeixen i els efectes sobre la salut.

Resposta municipal

L’alcaldessa, Pilar Díaz, i la regidora de Participació, Montse Zamora, han recollit les propostes, per tenir-les en compte pròximament, si bé algunes de les idees ja s’estan duent a terme, com els tallers d’alimentació saludable que es fan durant aquest maig i juny al Mercat de Can Vidalet o la instauració de targetes d’alimentació per a persones amb pocs recursos.

Compartir:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: