Nou Pla local en l’àmbit de les persones amb discapacitat

El CSE Can Vidalet acull la presentació del document elaborat per l'Ajuntament amb el suport de la Diputació de Barcelona

Compartir:

El CSE Can Vidalet ha acollit aquest dimecres la presentació del nou Pla local en l’àmbit de les persones amb discapacitat, elaborat per l’Ajuntament d’Esplugues amb el suport de la Diputació de Barcelona. El document s’ha concebut com una eina fonamental per a la planificació i estructuració de polítiques inclusives en aquest àmbit. “El pla d’actuació municipal és la base de l’estratègia, la planificació i l’execució de les polítiques inclusives en aquest àmbit i recull més de 40 actuacions concretes a desenvolupar en els quatre anys vinents”, ha explicat l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz.

El document és fruit del consens entre l’equip municipal, la ciutadania i les entitats locals, busca millorar la qualitat de vida de totes les persones, amb especial atenció a aquelles amb diversitat funcional. “S’ha tingut en compte la realitat de les persones amb discapacitat des d’una perspectiva integradora i plural, ha afegit l’alcaldessa Pilar Díaz.

“Encara hi ha molt marge per avançar en la creació de polítiques públiques que ens permetin assolir una societat més inclusiva i accessible, sense barreres ni discriminació, i que garanteixi l’autonomia de tota la comunitat”, ha expressat per la seva part la diputada de Cures i Cicle de Vida de la Diputació de Barcelona, Filo Cañete.

El pla, vigent durant els pròxims quatre anys (2023-2027), es basa en sis eixos estratègics:

  1. Organització Municipal Compromesa: Incorporar la perspectiva de la diversitat funcional en l’organització i polítiques municipals, fomentant el treball transversal en totes les àrees del consistori.
  2. Accessibilitat Universal i Autonomia Personal: Avançar cap a l’accessibilitat universal i un municipi lliure de barreres arquitectòniques, cognitives, sensorials i socials, promoure l’autonomia personal de les persones amb discapacitat.
  3. Educació, Formació i Inserció: Facilitar oportunitats d’accés i continuïtat als recursos educatius i formatius, així com afavorir la transició, inserció i continuïtat en el mercat laboral de les persones amb discapacitat.
  4. Cultura, Esports i Oci: Promoure una oferta cultural, esportiva i d’oci inclusiva, i facilitar els recursos per adaptar aquestes activitats a les necessitats de les persones amb discapacitat.
  5. Ciutadania i Participació: Fomentar la participació de les persones amb discapacitat en tots els espais i àmbits de la vida pública local, i reforçar les entitats del municipi per afavorir projectes compartits i transversals.
  6. Acompanyament i Cures: Contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat en totes les etapes de la vida, i millorar l’atenció, l’assessorament i el suport a les persones cuidadores.

El pla dissenyat per a una implementació activa i transversal durant els pròxims quatre anys inclou un eix transversal de governança i un grup de seguiment municipal compost per representants tècnics de l’Ajuntament i entitats de l’àmbit de la discapacitat.

Aquest nou pla representa un esforç conjunt de la comunitat i s’espera que tingui un impacte significatiu en la millora de la qualitat de vida i la inclusió real de les persones amb discapacitat en el municipi d’Esplugues de Llobregat.

Compartir:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: