L’ambulatori Lluís Millet s’ampliarà fent servir els terrenys annexos cedits per l’Ajuntament

Compartir:

23/11/2020

Pocs dies després que l’alcaldessa, Pilar Díaz, demanés la urgent ampliació i millora dels ambulatoris d’Esplugues, el Departament de Salut de la Generalitat va demanar autorització a l’Ajuntament d’Esplugues per ampliar el centre d’atenció primària (CAP) Lluís Millet en els terrenys annexos del Jardí de la Petanca. La intenció és instal·lar-hi un mòdul prefabricat de 250 m2, amb vuit consultes, una sala d’espera i un punt d’atenció.

L’Ajuntament va oferir el juliol del 2019 a la Generalitat aquest solar per a l’ampliació del CAP Lluís Millet en una reunió amb l’anterior gerent territorial de la regió Metropolitana Sud.

L’alcaldessa i la regidora de Salut, Sara Forgas, es van reunir el 19 de novembre amb Gemma Valeta, gerent de l’àmbit Metropolità Sud del Servei Català de Salut (CatSalut), que els va comunicar que l’ambulatori s’ampliarà en 3 fases:

– Fase 1: de manera imminent, després del pont de la Puríssima, és previst que s’instal·li un mòdul als terrenys del parc de la Petanca per fer proves PCR i descongestionar les dependències de l’actual edifici del CAP. En un futur, quan arribi la vacuna del Covid-19, servirà per a vacunació de la ciutadania.

– Fase 2: durant la primavera, s’ampliarà aquest mòdul provisional amb un segon mòdul més gran per ubicar-hi 8 sales de consultes per fer visites mèdiques, a banda de posar a disposició més espais d’administració i altres espais necessaris.

– Fase 3: inauguració del nou CAP Lluís Millet en uns terrenys de la ciutat. Encara està pendent de concretar-ne la seva ubicació.

L’alcaldessa, Pilar Díaz, declara que “aquesta és una magnífica notícia per a Esplugues. Ara més que mai es necessita invertir tots els recursos que siguin necessaris per enfortir serveis públics com el sanitari. L’ampliació del CAP Lluís Millet suposa donar resposta a una de les demandes més importants dels nostres veïns i veïnes i, també, dels mateixos professionals de l’ambulatori que no disposaven de l’espai adequat per a desenvolupar la seva feina. Com a alcaldessa seguiré treballant perquè la Generalitat prioritzi aquelles actuacions que són imprescindibles per a la millora dels serveis i equipaments de la nostra ciutat.”

Per a CatSalut Esplugues és prioritari per donar resposta a les demandes que s’han fet des de l’Ajuntament i pels mateixos professionals de l’ambulatori, que veuen dia rere dia que no s’està donant l’atenció adequada i de qualitat a la ciutadania. Es tracta d’una llarga reivindicació de l’Ajuntament, veïnal i de totes les persones professionals que treballen en aquest ambulatori.


Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: