Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

La Policia Local tindrà una gran seu a Montesa

L’edifici de tres nivells ocuparà 4.000 m2, amb espais d'atenció ciutadana, aules formatives o dipòsit de vehicles

Compartir:
Alcaldessa presentació Nova Seu Policia Montesa

La nova Àrea Residencial (ARE) Montesa, que s’està urbanitzant des de fa un any als terrenys que antigament ocupaven la fàbrica de motos que dona nom al barri i El Rayo Amarillo, inclourà una gran novetat: la construcció d’una nova seu de la Policia Local, que substituirà les actuals instal·lacions del carrer Manuel de Falla, al barri del Gall.

Tot i que el projecte està encara per definir, la idea és que el nou edifici ha de ser un element que signifiqui un canvi, que sigui el final d’una fase i l’inici d’una de nova.

Això es traduiria en un gran edifici amb soterrani, planta baixa i planta primera, que tindrà uns 4.000 m2 de sostre construït, dins dels 6.000 m2 dels terrenys on s’ubicarà, en la nova zona residencial de Montesa, a tocar dels termes de Cornellà i l’Hospitalet.

S’hi inclourien, entre d’altres espais, la recepció, boxes d’atenció ciutadana, diferents sales ¬–polivalents, operatives, de reunions…–, aules formatives, una galeria de tir i una zona exterior per a dipòsit de vehicles.

Per a l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz –que ha presentat davant les entitats aquest 28 de març les línies bàsiques del futur projecte–, “el projecte de la futura comissaria ha obert l’oportunitat de construir un edifici que és la imatge física del nostre model de Policia Local: propera i compromesa”. Les obres, que s’iniciaran aquest any, suposaran una inversió municipal d’uns 4 milions d’euros.

Edifici sostenible i eficient

També es preveu que el nou edifici tingui capacitat per generar la seva pròpia energia i alimentar el parc de vehicles policials.

L’equipament està inspirat en altres municipis metropolitans, on una nova seu com la que es projecta a Esplugues ha significat una evolució en la feina de les seves policies locals, una manera de visibilitzar una nova fase, així com un enfortiment de la relació amb la comunitat.

En aquesta nova fase, la Policia Local es marca com a objectiu millorar l’atenció a la ciutadania, la intel·ligència policial i l’aplicació de tecnologia.

Circuit permanent d’educació viària

La projectada nova seu de la Policia Local d’Esplugues vol ser també un punt de trobada amb la ciutadania. D’aquesta manera, es preveu la creació a l’exterior d’un circuit permanent d’educació viària per a infants, així com aules formatives a l’interior de l’edifici amb el mateix objectiu.

L’educació viària a infants ha estat un dels pilars de l’acció del cos local al municipi als darrers 20 anys, amb presència a les escoles i als grans esdeveniments festius.

Pisos protegits i nous equipaments a l’ARE Montesa

A l’ARE Montesa, que afecta una àrea d’unes 11 hectàrees, hi ha prevista la construcció de 2.105 habitatges, dels quals més de la meitat seran de protecció oficial i 750, en règim de lloguer protegit. Els pisos de protecció es distribuiran en 13 unitats d’habitatges separats, per configurar un veïnat divers.

El 70% de l’ARE es destinarà a equipaments públics –entre els quals, la nova comissaria de Policia Local, que se situarà a la part més pròxima al barri de Sant Ildefons de Cornellà–, zones verdes i vials. A més de l’edifici policial, hi haurà un centre cívic, la transformació de Vil·la Victòria o Castells dels Tres Dragons –casa modernista protegida com a bé cultural d’interès local– en el futur Espai de joc per a totes les edats i la possible ampliació de l’Escola Folch i Torres (l’última decisió de la qual correspon a la Generalitat).

També hi haurà un hospital del grup Vithas i espais d’ús comercial.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Propostes del jovent per fer un ús responsable del món digital

Educació, Participació i associacionisme, Seguretat i Convivència

2n Acte Benèfic per a la Investigació del Càncer Infantil, organitzat per la Policia Local d’Esplugues

Seguretat i Convivència

Els delictes descendeixen un 15,5% a Esplugues en l’últim any

Atenció a la ciutadania, Gent Gran Activa, Joves, Seguretat i Convivència, Urbanisme

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: