Esplugues obrirà de nou les dutxes dels centres esportius, després que la Generalitat hagi descartat noves restriccions

Compartir:

L’Ajuntament ha desactivat, via decret de l’alcaldessa Pilar Díaz, el pla de mesures d’estalvi addicionals amb motiu de la sequera que va entrar en vigor a començaments del mes de febrer, quan la Generalitat va declarar l’estat d’emergència, i que afectava el tancament de les dutxes als centres esportius municipals. Així, a partir de demà dissabte, s’activaran de nou les dutxes del CEM La Plana, sense les restriccions que estaven en vigor des del 5 de febrer i a partir de llavors, la resta d’equipaments.

En aquest sentit, la previsió de l’Ajuntament és que durant la setmana vinent s’activin les dutxes del Complex Esportiu Moreres i del CSE Can Vidalet, així com les dels camps de futbol (s’ha de dur a terme un tractament sanitari preventiu abans de posar-les en marxa).

La decisió d’anul·lar les mesures addicionals s’ha pres en el marc d’una reunió del Comitè d’Emergència de l’Ajuntament i s’ha tingut en compte el fet que la Generalitat descartés ahir dijous més restriccions, gràcies a les darreres pluges, que han permès augmentar les reserves dels embassaments de les conques internes, les quals es troben per sobre del 17%.

Si bé, més enllà de prendre aquesta mesura, Esplugues, com a municipi en fase d’Emergència pel decret de la Generalitat, encara en vigor, ha de continuar complint amb les següents mesures:

  • La reducció de la dotació mitjana d’aigua per a tota la ciutat. Si en l’escenari de preemergència era de 210 litres per habitant i dia, en la fase 1 d’emergència passa a 200 litres per habitant i dia (aquesta xifra inclou totes les activitats que es donen en una ciutat com és el consum domèstic, econòmic, comercial, agrícola…) Si bé es tracta de màxims: com menys es gasti, millor. Des de l’Ajuntament es recomana un ús màxim domèstic de 140 litres per habitant i dia.
  • La supressió del reg agrícola en un 80% i la reducció del 25% dels consums d’aigua per a usos industrials i per a usos recreatius.
  • La prohibició del reg de zones verdes i jardins, tant públics com privats (només es permet el reg públic per a la supervivència si es fa amb aigües regenerades o freàtiques).
  • La prohibició de la neteja de carrers i mobiliari urbà amb aigua potable.
  • La prohibició de la neteja de vehicles excepte en establiments comercials especialitzats que tinguin sistema de recirculació d’aigua.
  • La prohibició de l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements, excepte els refugis de fauna en perill d’extinció o destinats a la recuperació d’espècies autòctones.
  • La prohibició d’actes lúdics, públics o privats, que comportin la utilització d’aigua susceptible de ser apta per al consum humà.
  • La prohibició de la utilització d’aigua per a l’eliminació de pols i matèria en suspensió a l’aire.
    Restriccions en el reg de camps esportius de gespa o d’altres superfícies que requereixen reg, que només es podrà fer per a la pràctica de l’esport federat i amb aigua regenerada o freàtica, aplicant mesures d’estalvi addicionals.
  • La prohibició de l’ompliment total o parcial de piscines. Només es permet reomplir parcialment les piscines cobertes inscrites en el cens d’equipaments esportius de la Generalitat i les piscines descobertes per a la pràctica esportiva federada si disposen de sistemes de recirculació d’aigua, en les quantitats d’aigua indispensables per garantir-ne la qualitat sanitària i aplicant mesures d’estalvi addicionals. Es permet l’ompliment o reompliment parcial de piscines d’ús terapèutic i de piscines d’aigua de mar (sempre que s’omplin i es buidin sense connexió a les xarxes de sanejament).
Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: