Esplugues fa balanç del projecte europeu Playful Paradigm amb les seves 7 ciutats sòcies

Compartir:

20/04/2021

Esplugues pren part a l’últim Transnacional Meeting del projecte europeu Playful Paradigm, celebrat els dies 20 i 21 d’abril. Aquesta ha estat la trobada final de les vuit ciutats europees que, al llarg dels últims dos anys, han compartit bones pràctiques vinculades al joc com una eina innovadora per superar reptes comuns com la inclusió, la cohesió, la sostenibilitat o la soledat de la gent gran. Ha estat, també, el moment de fer balanç d’un projecte que volia portar el joc als carrers i a totes les edats, però que ha hagut de redefinir-se per la pandèmia.

ESPLUJUGA_72_58.jpg “Hem hagut de reajustar la nostra planificació”, ha reconegut l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, durant la seva ponència, dimarts tarda. Díaz, que ha recollit la felicitació de la ciutat líder, Udine (Itàlia), per la seva capacitat d’adaptació a la situació de pandèmia, ha repassat els principals projectes de Playful Esplugues: el ludobús Esplujuga, dissenyat a partir d’un procés de participació; l’Esplusaps, un joc de preguntes i respostes sobre la ciutat que servirà com a eina d’integració; o la futura ludoteca. “Al llarg del projecte, vam conèixer idees inspiradores a Udine o París, però nosaltres estem treballant en un concepte de ludoteca descentralitzada, que porti el joc a diferents llocs de la ciutat”, va explicar.

Díaz també ha compartit amb les altres ciutats les accions per mantenir viu el projecte Playful Esplugues després del sotrac de la pandèmia. Per exemple, la web de Playful Esplugues, que se seguirà utilitzant com a eina de difusió en el futur, allotja un escape-room virtual sobre els drets dels infants i Esplugues també està impulsant un grup de joves influencers del joc.

Esplujugaweb.jpeg

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: