Crònica del Ple municipal de setembre: Llum verda als comptes de l’any 2022 de l’Ajuntament

Compartir:

El ple ordinari del mes de setembre va aprovar amb els vots favorables del PSC i d’Esplugues en Comú Podem (EeCP) el Compte General de l’Ajuntament corresponent a l’exercici econòmic de l’any 2022. Vox, Junts, Grup Municipal Popular (GMP) i el Grup Municipal Republicà es van abstenir. Aquest punt de l’ordre del dia va servir també per donar compte de la situació econòmica de l’Ajuntament d’Esplugues que, a 31 de desembre del 2022, va presentar un actiu total de 190.012.558,81 euros.

En aquesta data el patrimoni net de l’Ajuntament, calculat per diferència entre l’actiu i el passiu, ascendia a 163.131.981,76 euros i comptava amb un fons de maniobra de 36.881.718,53 euros. Això, amb el fet que l’immobilitzat de l’Ajuntament es trobi finançat amb recursos propis, demostren la solvència econòmica de les arques municipals.

En el ple també es van donar compte de més dades econòmiques, com que a 30 de juny del 2023, el deute viu de l’Ajuntament representava un 27,47% dels drets reconeguts nets liquidats en l’exercici 2022, molt per sota del que marca la normativa.
El ple també va aprovar amb el vot favorable de Vox, Junts, GMR i PSC -EeCP i PP es van abstenir- la pròrroga del contracte del servei de recollida de residus i neteja viària, entre altres qüestions.

Pel que respecta a les mocions es va debatre una proposta ciutadana de l’Escamot Trabucaire d’Esplugues que no va prosperar. PSC i GMP van votar en contra. La resta de partits a favor. Tampoc va tirar endavant una moció dels GMR i Junts relativa a la conciliació i estabilitat en el treball.
Sí que es va aprovar una moció d’EeCP de rebuig de les actituds sexistes i masclistes en l’àmbit esportiu. Van votar a favor PSC, ERC, PP, EeCP, Junts. Vox va votar en contra.

Pots accedir a tot el contingut del Ple i a totes les intervencions, el debat dels dictamen i de la moció, així com als precs i preguntes, en aquest vídeo:

Compartir:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: