9J Eleccions al Parlament Europeu - Revisa el calendari electoral i si estàs a una mesa

Crònica del Ple municipal de juliol: Més de 4,1 milions d’euros per al nou projecte del Teatre-auditori

El Ple també dona llum verda a destinar més de 2,1 milions d'euros a la nova seu de la Policia Local, més 700.000 euros a la reforma del carrer Lluís Millet i 535.000 euros a la connexió del Parc dels Torrents

Compartir:

El Ple ordinari del mes de juliol, celebrat aquest dimecres 19, va aprovar amb els vots favorables del PSC, Esplugues en Comú Podem (EeCP) i Junts una modificació de crèdit de 10 milions d’euros del pressupost actual. D’aquests, més de 8,7 milions es destinaran a despeses del capital, dels quals 4,1 milions són per al nou Teatre-auditori que es construirà just al costat de la plaça Catalunya i que albergarà també la futura Escola Municipal de Música i Arts Escèniques. El passat mes de març, ja es va adjudicar el projecte bàsic i executiu i la posterior direcció d’obres a Batlle i Roig, i a finals d’abril es va aprovar la contractació de les obres d’adequació prèvies al recinte.

El futur edifici s’organitza al voltant dels seus dos àmbits principals, l’espai d’audició i el de formació, serà diàfan, molt integrat en l’entorn i hipersostenible. El pressupost total és de 10,8 milions d’euros.

Les altres principals despeses contemplades en la modificació del crèdit són per a altres obres clau en el futur de la ciutat: més de 2,1 milions d’euros per a la nova comissaria de la Policia Local a Montesa; més de 700.000 euros per a la reforma del carrer Lluís Millet; o més de 535.000 euros per a la connexió del parc dels Torrents. També es destinen 306.000 euros per al carrer Severo Ochoa.

Edifici Únicas i festes locals per al 2024: 20 de maig i 21 de setembre

El Ple també va aprovar la concessió administrativa a favor de l’Hospital Sant Joan de Déu, amb el suport de PSC, Grup Municipal Republicà (GMR), Grup Municipal Popular (GMP), EeCP, Junts i Vox, del terreny municipal ubicat a l’avinguda d’Ahrensburg, on el centre construirà i posarà en funcionament un equipament per a la implantació d’una àrea d’alta especialitat en neurociències. Serà l’edifici Únicas.

Entre altres qüestions, a la sessió també es va aprovar un conveni entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament d’Esplugues de col·laboració i delegació de competències municipals per a la promoció de la mobilitat compartida. Van votar a favor PSC, GMR, EeCP, Junts i Vox.

El Ple també va aprovar les festes locals per al 2024: seran el dia 20 de maig i el 21 de setembre (el dictamen va tenir el suport de PSC, PP, Junts i Vox).

Moció pel Dia Internacional de l’Orgull LGTBI 2023

Tots els grups municipals, a excepció de Vox, van presentar una moció conjunta amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI 2023, que va ser aprovada per 20 dels 21 regidors. El fet que no pogués tenir un suport unànime va fer que enguany, com era habitual, no es pogués fer una declaració institucional.

Pots accedir a tot el contingut del Ple i a totes les intervencions, el debat dels dictamen i de la moció, així com als precs i preguntes, en aquest vídeo:

Compartir:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: