Crònica del Ple del mes d’abril: Llum verda a l’Agenda Urbana Esplugues 2030

Compartir:

El Ple de l’Ajuntament d’Esplugues del passat 17 d’abril va aprovar amb els vots favorables del PSC, Esplugues en Comú Podem (EeCP) i de la regidora no adscrita, l’Agenda Urbana Esplugues 2030, el full de ruta d’actuació municipal que marca l’estratègia d’aquí a l’any 2030 pel que fa a polítiques de desenvolupament urbà social, econòmic i mediambientalment sostenible i la consecució dels ODS. Per la seva part, el Grup Municipal Popular, el Grup Municipal Republicà (GMR) i Junts es van abstenir i Vox va votar en contra.

La sessió del mes d’abril va començar amb un minut de silenci en record de la regidora del PP, España Mora; i amb la lectura per part de l’alcaldessa Pilar Díaz d’una declaració institucional de suport als dictàmens del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat. Durant el ple es va aprovar una modificació de crèdit del pressupost municipal per a la gestió d’emergència habitacional edifici El Barco (300.000 €), així com per a l’adquisició de càmeres de videovigilància (63.000 €). Van votar a favor PSC, EeCP, Junts, Vox i la regidora no adscrita. El GMP es va abstenir i el GMR va votar en contra.

Per unanimitat es va aprovar també, de manera inicial, la modificació puntual del Pla General Metropolità al voltant del Parc del Pou d’en Fèlix per ubicar, a més del nou CAP un centre i un hospital de salut mental de persones adultes, i una base de transport per a una ambulància.

Entre altres punts, el ple també va abordar la indemnització per LIDL pels sobrecostos dels mercats de La Plana i de Can Vidalet (PSC, EeCP, regidora no adscrita i Vox van votar a favor, mentre que Junts va votar no i el Grup Municipal Republicà i el GMP es va abstenir).

Des de Junts es va presentar una moció sobre l’edifici ‘El Barco’ que, d’entre altres qüestions demanava paralitzar el seu enderroc; mentre que el GMR, el GMP i també Junts van presentar una segona moció per crear una comissió d’investigació en relació amb l’edifici ‘El Barco’. Cap moció va prosperar.

Pots accedir a tot el contingut del Ple i a totes les intervencions, el debat dels dictàmens i de les mocions, així com als precs i preguntes, en aquest vídeo:

Compartir:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: