Crònica del Ple de setembre: Esplugues reafirma la seva aposta per un ecosistema innovador en salut

Compartir:

29/09/2022

El Ple municipal ordinari del mes de setembre, celebrat aquest dimecres, va donar llum verda al conveni per a l’establiment d’un marc associació i de relacions per a l’impuls del projecte Bio Clúster d’Innovació i Salut-Smart Health Community (BCSHC). És a dir, l’Ajuntament d’Esplugues fa un pas més en el marc d’una aliança, que busca promoure un ecosistema innovador en salut, referent en medicina personalitzada, i en què té com a socis l’Ajuntament de l’Hospitalet, la Fundació Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut Català de la Salut (Hospital Universitari de Bellvitge), l’Institut Català d’Oncologia, l’Hospital Sant Joan de Déu i la Universitat de Barcelona.

El conveni permetrà establir l’estructura de governança per a la gestió dels projectes que, en relació amb el Bio Clúster, duguin a terme els seus integrants. En aquest sentit, el projecte vol contribuir a potenciar i consolidar un ecosistema de salut a Catalunya que afavoreixi una nova economia basada en la innovació i el coneixement al territori metropolità, així com la localització de noves empreses tant a Esplugues de Llobregat com a l’Hospitalet.

El regidor no adscrit, el Grup Municipal Popular (GMP), Esplugues en Comú Podem (EeCP), Ciutadans, el Grup Municipal Republicà i el PSC se’n van felicitar pel conveni i perquè el projecte, “que es coneixia com el Clúster de Bellvitge”, va recordar l’alcaldessa Pilar Díaz, comenci a agafar forma.

Vistiplau al servei metropolità de bicicleta

Prèviament, es va aprovar també el conveni de col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona per a la implantació i gestió del servei metropolità de bicicleta pública. En aquest cas, tots els partits polítics van votar a favor, tret el PP que es va abstenir. Es tracta d’un tràmit necessari per establir en el municipi el conegut com a bicing metropolità. Tot i la seva aprovació, tots els grups van apuntar a la necessitat que aquest servei sigui compatible amb el de Barcelona. “És una bona notícia per al transport”, va dir el regidor no adscrit Ahmad-Alí Beizae, qui va matisar, però, el fet amb la incompatibilitat amb Barcelona, al seu judici, una connexió molt important.

“Estem d’acord amb el fons, però no en la forma. No entenem que no hi hagi una sinergia amb els dos sistemes”, va apuntar el portaveu del GMP, Marcos Sánchez. Per la seva part, el regidor d’EeCP, Jordi Pérez, també es va felicitar pel conveni i va entrar en matèria, proposant que es treballi perquè el municipi tingui 13 estacions i no 11, incorporant una a Montesa i altra a Can Vidalet. Des de Ciutadans, Gemma Garcia, va insistir que tots els ciutadans, siguin de Barcelona o de l’àrea metropolitana paguin una única quota i que els dos sistemes siguin compatibles. Una compatibilitat que també va defensar el GMR, formació on ahir es va estrenar com a portaveu Roger Martínez; i el mateix PSC, va manifestar el portaveu del grup, Eduard Sanz.

El Ple també va aprovar per unanimitat la modificació del contracte de concessió del servei de gestió de les escoles bressol La Mainada i Montserrat, per tal d’incorporar personal de reforç per atendre a infants amb necessitats especials; i va donar llum verda al Compte General de l’Ajuntament corresponent a l’exercici econòmic 2021.

Pots accedir a tot el contingut del ple i a totes les intervencions, el debat de les mocions així com als precs i preguntes fent clic aquí:


Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: