Constitució del 1r Fòrum de la Infància i l’Adolescència d’Esplugues

Compartir:

Els 18 representants, de 9 a 17 anys, donaran veu als infants i adolescents del municipi

Esplugues compta des d’aquest 1 de febrer amb un nou òrgan de participació i implicació dels infants i adolescents d’Esplugues en els assumptes públics que els afecten. Però a diferència del Consell d’Infants –format per alumnes de 5è o 6è de primària­ i de l’Audiència Jove ­­–de 4t d’ESO­–, el Fòrum de la Infància i l’Adolescència és la veu de tots els nois i noies del municipi d’entre 9 i 17 anys.

En un acte presidit per l’alcaldessa, Pilar Díaz, el Saló de Plens municipal ha acollit aquest 1 de febrer la constitució del Fòrum, format per 18 representants de diferents franges d’edat: de 9 a 11 anys, de 12 a 14 anys i de 15 a 17 anys.

La seva elecció ha format part d’un procés democràtic, a través del portal Esplugues Participa, en què totes les persones d’aquestes edats del municipi podien votar entre les 35 candidatures que s’hi van presentar.

L’alcaldessa va destacar que “és important que us sumeu a la construcció de la ciutat” i que “sereu la veu” d’infants i adolescents d’Esplugues.

Reglament de funcionament

Les persones membres del Fòrum es reuniran un cop al mes a l’Espai Jove Remolí, per recollir, analitzar, debatre i consensuar les propostes, que s’adreçaran generalment a l’Ajuntament. Una persona dinamitzadora els donarà suport a l’hora d’elaborar un reglament de funcionament –entre d’altres coses, com s’ha de renovar durant els anys que duri el mandat– i com fer les propostes.

El Fòrum possibilitarà la representació dels infants i adolescents d’Esplugues en el Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya, així com en el Consejo Estatal de Participación de la Infancia y la Adolescencia, òrgans als quals també podran fer arribar les propostes.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: