Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Comença l’ampliació del Pont d’Esplugues

Permetrà un carril bidireccional per a bicicletes i patinets que farà de connexió entre els del carrer Laureà Miró i l'avinguda Països Catalans

Compartir:

Un dels espais urbanístics més característics del municipi, el Pont d’Esplugues (el nom amb què es coneix el pont del carrer Laureà Miró sobre el parc dels Torrents), serà objecte d’una nova modificació durant la primera meitat del 2024. La estructura, que ja va ser ampliada als anys 60 del segle passat (als arcs originals de maó es van adossar arcs de formigó) i fa uns 20 anys per a la construcció del tramvia, guanyarà novament en amplitud amb les obres per crear un carril per a bicicletes i patinets.

Els treballs, que s’han iniciat a mitjans de gener i es prolongaran uns sis mesos, consisteixen a instal·lar una passarel·la adossada a la part muntanya del pont. Aquesta ampliació permetrà guanyar espai per a un carril bici bidireccional de 2,50 metres d’amplada –per la vorera, però separat de la part per a vianants–, que connectarà el carril procedent del carrer Laureà Miró des de Sant Just amb el vial ciclable que transcorre per l’avinguda Països Catalans, tot mantenint els actuals carrils per a vehicles i la plataforma del tramvia.

L’alcaldessa, Pilar Díaz, que ha visitat aquest 16 de gener l’espai, ha destacat la importància de l’obra, “tant pel fet de ser un lloc emblemàtic i històric d’Esplugues, com pel que suposarà per afavorir desplaçaments en mobilitat sostenible”.

Obra finançada en un 70% pels fons Next Generation

Actualment, les persones que van en bici o patinet han de fer aquest tram per la calçada, o bé baixar del vehicle i anar a peu per la vorera. L’obra està pressupostada en uns 770.000 euros i compta amb un finançament de gairebé el 70% procedent dels fons europeus Next Generation.

Aquesta és una de les obres més importants de la primera fase del projecte municipal 4×100%, que preveu actuar als 220 carrers del municipi en els quatre anys del present mandat (2023-2027), amb una inversió global d’uns 35,5 milions. A la primera fase, fins a l’estiu d’aquest any, es faran unes 40 obres per tots els barris, entre les quals les reformes dels carrers Severo Ochoa i Lluís Millet.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Comencen els treballs d’urbanització del camí de connexió del Parc dels Torrents

Habitatge, Medi Ambient i Sostenibilitat, Patrimoni cultural i Turisme, Urbanisme

Crònica del Ple del mes d’abril: Llum verda a l’Agenda Urbana Esplugues 2030

Medi Ambient i Sostenibilitat, Ple Municipal, Urbanisme

Els delictes descendeixen un 15,5% a Esplugues en l’últim any

Atenció a la ciutadania, Gent Gran Activa, Joves, Seguretat i Convivència, Urbanisme

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: