Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Benvinguda a 14 nous ciutadans i ciutadanes

Compartir:

La sala de plens acull una nova edició d’aquesta cerimònia civil que expressa el compromís de la ciutat i de l’Ajuntament per garantir el dret dels infants

Aquest dissabte, la sala de plens ha acollit l’acte de benvinguda a Esplugues de Kai, Guillem, Maia, Maria, Berta, Carla, Mael, Biel, Lucas, Víctor Apolo, Sara, Romina Lucía, Gabriel i també de Liam, que no ha pogut assistir finalment, però que també ha estat molt present

Un acte emocionant, amb plors d’alguns dels petits assistents i molt bon humor on alguns dels temes de conversa han estat com dormien alguns i com no ho feien altres. Amb presència de diferents regidors de la corporació, l’acte ha estat presidit per l’alcaldessa, Pilar Díaz.

Després que la segona tinenta d’alcaldia, Sara Forgas, donés la benvinguda, l’alcaldessa ha iniciat la cerimònia, cridant a cadascuna de les famílies  que han presentat al seu nadó. Un cop feta la presentació, totes han estat obsequiades amb una bossa que contenia un Fanguet, un diploma commemoratiu, un marc de fotos de l’Esplulab, el laboratori d’innovació ciutadana d’Esplugues; i el joc de preguntes i respostes Esplusaps.

“Son detalls relacionats amb la nostra ciutat, perquè el sentit de pertinença és un sentiment que ens ajuda a entendre qui som i què volem ser”, ha manifestat l’alcaldessa Pilar Díaz, que ha recordat que Declaració Universal dels Drets de l’Infant de les Nacions Unides l’any 1959 proclama que “l’infant gaudirà d’una protecció especial i disposarà d’oportunitats i de serveis, dispensat, tot això, per la llei i altres mitjans, a fi que pugui desenvolupar-se de manera física, mental, moral, espiritual i social, sana i normal així com en condicions de llibertat i dignitat”.

I que la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a les Ciutats compromet als Ajuntaments, quan diu: “Les autoritats municipals han de fomentar amb tots els mitjans de què disposin, la dignitat de tots i totes i, la qualitat de vida dels ciutadans de les seves localitats”.

“Com a Ajuntament organitzem aquest acte per donar la benvinguda a les nostres petites i petits ciutadans. Volem que des del primer moment de la seva vida rebin el nostre desig d’acollida i que a poc a poc entenguin què significa formar part d’Esplugues, reconeguda per Unicef com a Ciutat Amiga de la Infància”, ha manifestat l’alcaldessa Pilar Díaz.

Benvinguts i benvingudes!

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: