Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Acord entre PSC i EeCP per a la col·laboració en el govern municipal

L'acord possibilita la participació dels dos regidors d'EeCP, que assumiran les polítiques d'Entorn natural i Biodiversitat i de Prevenció de la Salut, mitjançant el compliment d'unes bases programàtiques comunes d'esquerra

Compartir:

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Esplugues en Comú Podem (EeCP) han signat avui un acord de govern per al mandat 2023-2027, sustentat en “unes bases programàtiques sòlides i uns objectius compartits que garanteixin un bon funcionament de l’Ajuntament, i sempre pensant en la millora de les condicions de vida de la ciutadania”, segons han subratllat aquest 9 de gener en roda de premsa l’alcaldessa, Pilar Díaz, en nom del PSC, i el regidor Jordi Pérez, en nom d’EeCP.

Amb aquest acord, els dos grups municipals col·laboraran “donant la màxima prioritat a les polítiques socials i la lluita contra la pobresa, enteses com totes aquelles actuacions que contribueixin a millorar les condicions de vida dels veïns i veïnes”. “Permetrà enriquir l’acció de govern que veníem portant a terme”, ha dit Pilar Díaz. Per a Jordi Pérez, “aportem una actitud positiva i útil per afrontar uns temps amb reptes importants”.

Reptes globals com la transició ecològica, la lluita contra el canvi climàtic i la transformació digital tindran programes propis i inspiraran també de forma transversal la resta de polítiques a desenvolupar, segons han destacat. Sense oblidar “la resta de polítiques prioritàries per als dos partits com la igualtat d’oportunitats, el feminisme, l’espai públic i els equipaments de qualitat, l’habitatge, el desenvolupament econòmic sostenible, o l’educació, la salut i l’esport”.

Els principis d’actuació i col·laboració que guiaran l’acord polític són els següents:

1. Esplugues, ciutat que cuida i és inclusiva

2. Esplugues sostenible. Transició ecològica i medi ambient

3. Esplugues, ciutat d’oportunitats

4. Esplugues, ciutat de drets

5. Esplugues, ciutat segura

6. Coherència i cohesió del govern

D’aquesta manera, el regidor i la regidora d’EeCP assumiran les següents responsabilitats en el govern municipal:

Jordi Pérez Pineda serà regidor d’Entorn natural i Biodiversitat (dins de l’àmbit d’acció de govern de Territori i Ciutat Sostenible)

Dolores Castro Leyva serà regidora de Prevenció de la Salut (dins de l’àmbit d’acció de govern de Cicles de Vida i Ciutat Saludable).

Alhora, els dos grups municipals han manifestat la voluntat d’arribar als màxims consensos possibles amb la resta de formacions polítiques de l’Ajuntament (“a excepció de la ultradreta”) per treballar “en amplis acords en benefici del conjunt de la ciutadania”.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: