Tribuna d'electes municipals

“Vaya vaya, en Esplugues no hay playa”

Compartir:

Era a finals dels vuitanta quan 4 joves descarats, coneguts com The Refrescos, sorprenien tot- hom amb un ska contagiĆ³s que caricaturitzava la realitat estiuenca de la capital dā€™Espanya enu- merant, de fet, els atractius innegables que tĆ©, perĆ² posant en evidĆØncia que, malgrat tots els malgrats, la villa y corte no tĆ© litoral.

La canĆ§Ć³ (emmarcada en el rerefons polĆ­tic preolĆ­mpic), va ser un ĆØxit rotund i immediat per- quĆØ, a partir dā€™una melodia enganxosa i una frase ocurrent -al llegar agosto Ā”vaya, vaya!- posava el dit a la nafra amb una evidĆØncia: a les ciutats sense platja lā€™estiu costa molt de fer passar. Molt. Sobretot els estius extrems com el que estem vivint. I aixĆ² Ć©s una evidĆØncia no nomĆ©s per ma- drilenys i madrilenyes sinĆ³ per tothom qui viu en poblacions que no son de primera lĆ­nia de mar. Com Esplugues.

Ɖs per aixĆ² que, qui mĆ©s qui menys, quan no hi ha platja, a tot arreu sā€™empesquen algun sistema substitutori. A qualsevol poblet de la Catalunya interior, per exemple, per petit que si- gui, tenen una bona piscina dā€™estiu, amb una bona zona de gespa, arbres per fer ombra, tumbones i un petit bar on fer el vermut. Amb aixĆ² cal dir que els ajuntaments fa anys que sā€™han posat les piles.

Esplugues nomĆ©s en tĆ© una. I el problema Ć©s que no estĆ  dimensionada correctament. Tenim una piscina amb un aforament mĆ xim de 469 places per gairebĆ© 50.000 espluguins i espluguines. Sense comptar que hi ve gent de poblacions limĆ­trofs. Ras i curt: Ć©s un toll enmig dā€™un desert. Ɖs per aixĆ² que ja fa anys que molts pensem que tenir un segona piscina a Esplu- gues no seria cap luxe asiĆ tic. OimĆ©s quan, de fet, ja lā€™havĆ­em tingut, al barri de Can Vidalet, i es podria recuperar a la mateixa ubicaciĆ³. PerĆ² sembla que el PSC no tĆ© cap pressa.

La poblaciĆ³ dā€™Esplugues estĆ  creixent; els estius cada vegada son mĆ©s tĆ²rrids; amb tanta precarietat laboral, cada vegada hi ha mĆ©s gent que passa lā€™estiu a ciutat. Aquest segon equipa- ment Ć©s ja una necessitat peremptĆ²ria que el Govern DĆ­az no pot eludir mĆ©s.

Compartir:

NotĆ­cies
relacionades

Veure totes les notĆ­cies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: