Tribuna d'electes municipals

Transport públic, llei d’habitatge i cistella de la compra

Compartir:

Fa pocs dies ha acabat la Festa Major d’Esplu- gues, que hem gaudit plenament després del període de pandèmia. Desitgem que l’any que ve puguem gaudir d’un format del pregó con- sensuat amb la ciutadania i les entitats. Un pregò obert a tothom.

Esplugues en Comú Podem celebra la gra- tuïtat als trens de Rodalies i les bonificacions al transport públic, una mesura que el nostre espai polític reclamava feia temps i que va entrar en vigor l’1 de setembre.

En un moment on coincideixen crisi energè- tica, climàtica i inflació, cal ajudar les famílies, promoure la mobilitat sostenible i fer front al canvi climàtic amb preus assequibles.

El Banc Central Europeu ha decidit aplicar la pujada de les taxes d’interès més gran de la seva història. Això provocarà no només una pujada de prop del 35% en els diners que les famílies dediquen al pagament de la vivenda. Suposarà un enriquiment escandalós de la gran banca.

La Llei pel Dret a l’Habitatge fa temps que està bloquejada des de la seva aprovació al Con- sell de Ministres. Hem de tenir JA una Llei d’Ha- bitatge que sigui útil per a la ciutadania. Dema- nem el mateix que demanen les organitzacions d’inquilins: lloguers regulats, més parc públic i evitar desnonaments sense alternatives.

La moderació de preus als aliments bàsics és altra proposta que treballem, amb la finalitat de garantir que ningú no vegi afectada la seva alimentació per culpa de la inflació. Els aliments han pujat el darrer any un 14%.

Caldria poder arribar a un acord amb les grans distribuidores perquè els productes bàsics d’una dieta sana siguin accessibles a tothom. Alguns supermercats modestos han anunciat la congelació dels preus de cistelles de consum de fins i tot més de 100 aliments.

Arribar a un acord per a una cistella asse- quible d’aliments essencials és una necessitat. La gent corrent ja ens hem cordat el cinturó prou, ara toca els grans supermercats, elèctri- ques i bancs.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: