Tribuna d'electes municipals

Sos el Barco

Compartir:

Ara ja Ć©s imminent: lā€™edifici del Barco va a terra; i amb lā€™enderroc caurĆ  de nou un altre sĆ­mbol del nostre patrimoni colĀ·lectiu, que de mica en mica ens van furtant. Si ho volem aturar, cal la implicaciĆ³ de tothom. PerquĆØ, no ens enganyem, per molta gesticulaciĆ³ i molta foto que es facin, no sā€™estimen realment el nostre patrimoni.

En lā€™Ćŗltim Ple municipal es va aprovar (sense el nostre vot) el darrer pagament de la indemnitzaciĆ³ de lā€™expropiaciĆ³. Per tant, lā€™expropiaciĆ³ queda pagada i lā€™edifici ja Ć©s propietat de lā€™Ajuntament. El Govern DĆ­az ha reiterat una vegada i una altra que el tiraran a terra tan bon punt estigui a les seves mans. En el Pont de gener, fins i tot el van tapar amb unes lletres llampants, a la foto de portada, perquĆØ per ells ja ni existeix.

Sā€™ha explicat moltes vegades i estĆ  documentat. MĆ©s enllĆ  del valor estĆØtic, el Barco Ć©s un exemple clar de patrimoni industrial, dā€™arquitectura racionalista i una baula important per a la recuperaciĆ³ de la memĆ²ria histĆ²rica de la nostra ciutat. Perdre aquesta edificaciĆ³ ens fa una mica mĆ©s pobres, una mica menys singulars. AixĆ­ ho ha acreditat el Grup dā€™Estudis dā€™Esplugues i aixĆ­ va quedar acreditat tambĆ© en el catĆ leg de patrimoni local que lā€™Ajuntament mateix va redactar i que mai ha volgut acabar. Ells sabran per quĆØ. Que tothom ho tingui clar: la presĆØncia dā€™ERC a lā€™Ajuntament no Ć©s suficient per aturar la destrucciĆ³ del patrimoni. Que ningĆŗ es pensi que, com que ja hi som nosaltres, ja ens nā€™encarreguem. Evidentment que ho lluitarem fins al final, perĆ² la nostra forƧa en vots arriba fins on arriba.

Si hi ha prou gent que encara vol que sā€™aturi aquest enderroc, cal urgentment que es mobilitzi i sā€™organitzi. Si queda algĆŗ a Esplugues que troba que el patrimoni Ć©s important, estem aquĆ­ per ajudar. Si hi ha gent que sā€™hi vol implicar, nosaltres hi serem al costat. Si no, nosaltres sols no serem capaƧos de fer-hi res mĆ©s. Si som els Ćŗnics que ho demanem, el Barco deixarĆ  dā€™existir en els propers mesos.

Compartir:

NotĆ­cies
relacionades

Veure totes les notĆ­cies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: