Tribuna d'electes municipals

Responsabilitat

Compartir:

Bon any tinguem. Mentre escric aquestes lĆ­- nies, els pressupostos de la Generalitat de Catalunya encara no estan aprovats. I aixĆ² que Esquerra estĆ  aconseguint grans consensos amb els agents socials i amb altres forces polĆ­tiques per tenir uns pressupostos que su- posaran un avenƧ importantĆ­ssim per al paĆ­s, i per tant per a la gent dā€™Esplugues. PerĆ² el PSC estĆ  enrocat i bloqueja lā€™aprovaciĆ³ dels pres- supostos amb una posiciĆ³ de ā€œtot o resā€ en te- mes que, francament sonen dā€™una altra ĆØpoca. Tant presumir de progressisme i es posen a demanar de totes totes un casino al Camp de Tarragona i lā€™ampliaciĆ³ de lā€™aeroport. Ɖs a dir: joc, turisme de baixa qualitat i ocupaciĆ³ pre- cĆ ria, i cap respecte pel medi ambient.

O sigui, que estan bloquejant uns pressu- postos que, sense anar mĆ©s lluny, incorporen 1300 milions dā€™euros mĆ©s per a Salut, perquĆØ aposten per un model de paĆ­s que a nosaltres, la gent dā€™Esplugues, no ens ve de nou: a casa nostra ja ens hi han posat un centre comercial, han implantat un model de mercats municipals que estĆ  resultant fallit i ja ens han trinxat la fal- da de Collserola amb el Pla Caufec. Res de nou, doncs. Aquest Ć©s el model dels que governen Esplugues i volen governar Catalunya.

Per concretar, els pressupostos que el PSC estĆ  bloquejant incorporen:

– 1.300 milions dā€™euros mĆ©s per a salut, la major part dels quals aniran a reforƧar lā€™atenciĆ³ primĆ ria i a la incorporaciĆ³ de nous professio- nals.

-La creaciĆ³ de 2.000 places residencials per reduir a la meitat les llistes dā€™espera en lā€™Ć mbit de la dependĆØncia.

– Lā€™increment de mĆ©s de 25 milions dā€™euros a Igualtat i Feminismes per lluitar contra les vio- lĆØncies masclistes.

– El reforƧ del sistema educatiu amb mĆ©s milions per garantir la gratuĆÆtat de lā€™Infantil 2, mĆ©s professors, 58 milions per lluitar contra la segregaciĆ³ escolar, 95 milions per a lā€™escola in- clusiva i per atendre millor lā€™alumnat.

– En total, el pressupost tĆ© un increment de 3.000 milions dā€™euros respecte lā€™anterior. Espero de tot cor que els fets acabin dei- xant obsolet aquest article, i que en publicar-se El Pont els pressupostos hagin estat aprovats. NomĆ©s cal que el PSC actuĆÆ amb responsabilitat.

Compartir:

NotĆ­cies
relacionades

Veure totes les notĆ­cies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: