Tribuna d'electes municipals

Preus de serveis essencials

Compartir:

Lā€™any 2022 va comenƧar amb les taxes de contagis Covid mĆ©s altes i mai vistes abans; amb una atenciĆ³ primĆ ria colĀ·lapsada, amb un personal sanitari esgotat, sense que sā€™hagin reforƧat els recursos. Amb un sistema de rastreig inexistent i uns centres de salut que van reduint altres activitats per afrontar el tsunami de lā€™anomenada sisena onada. Res gaire diferent del que ja havien viscut el 2020 o el 2021. Un servei de salut amb una gestiĆ³ polĆ­tica que deixa la salut pĆŗblica en mans dā€™una ciutadania astorada. SĆ³n les conseqĆ¼ĆØncies dā€™anys de polĆ­tiques basades en lā€™austeritat i dā€™una pandĆØmia que els diferents governs no acaben dā€™interpretar bĆ©.

No podem trobar-nos a cada onada en la mateixa situaciĆ³ de saturaciĆ³ de la primĆ ria. Els 17.000 professionals contractats i les 300 UCI noves creades arran de la pandĆØmia han dā€™incorpo- rar-se al sistema indefinidament. La coincidĆØncia del repunt en els contagis amb les festes de Nadal, ha fet que moltes persones hagin optat per assegurar no estar infectades, a partir de fer tests dā€™antĆ­gens, previs a trobades. La rĆ pida transmissiĆ³ del virus ha provocat que sā€™acudeixi a les farmĆ cies de forma massiva, per conĆØixer si els sĆ­mptomes eren resultat del con- tagi del virus.

La ciutadania necessita sentir-se acompa- nyada pels poders pĆŗblics i Ć©s greu que el Govern hagi delegat en les persones lā€™autodiagnĆ²stic.
Cal garantir tests dā€™antĆ­gens per a tothom, perquĆØ Ć©s la manera mĆ©s efectiva de detectar casos i poder actuar rĆ pidament. Tests massius i antĆ­gens gratuIts. TambĆ© Ć©s imprescindible deixarclares quines sĆ³n les normes i mesures a prendre per part de les persones que resultin positives. Cal que el teletreball sigui obligatori al sector pĆŗblic i recomanable al sector privat, sempre que sigui possible.

Calen ajudes als sectors afectats per ajudar-los a sobreviure a la pandĆØmia. Cal garantir els serveis i les prestacions pĆŗbliques essencials amb carĆ”cter universal. Ɖs el moment dā€™avanƧar-se, no de nomĆ©s reaccionar!

Compartir:

NotĆ­cies
relacionades

Veure totes les notĆ­cies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: