Tribuna d'electes municipals

Obvietats

Compartir:

Obvietat 1: un dia el PSC perdrĆ  les eleccions.

Ho diu la saviesa popular (ā€œno hi ha mal que cent anys duriā€) i Ć©s una certesa tan inexorable que, de tan Ć²bvia, a vegades ens nā€™oblidem. En lā€™ĆØpoca que el BarƧa ho guanyava tot, Pep Guardiola ho va exemplificar en una frase cĆØlebre; deia [cito de memĆ²ria] alguna cosa aixĆ­ com Ā«cada victĆ²ria ens apropa una mica mĆ©s a la segĆ¼ent derrotaĀ». Doncs aixĆ² mateix succeirĆ  a Esplugues. El PSC porta guanyant eleccions des de fa 40 anys, sĆ­. PerĆ² un dia deixarĆ  de fer-ho. No sĆ© quan serĆ  ni per quĆØ. Potser serĆ  per errors propis o potser serĆ  per mĆØrits nostres. PerĆ² aquest dia arribarĆ . Segur.

Obvietat 2: la majoria del ciutadans dā€™Esplugues no votem el PSC.

Durant els Ćŗltims 20 anys, el vot del PSC sempre ha estat inferior a la suma del vot de tots els altres partits junts. Per exemple, lā€™any 2019, 9.525 ciutadans van votar el PSC, mentre que 11.974 vam votar altres opcions i 12.640 no van anar a votar. En total, doncs, Ć©rem 24.614 persones que no vam donar suport a Pilar DĆ­az. PerĆ² el mateix va passar lā€™any 2015 (7.153 PSC, 12.799 altres i 14.786 abstencions) i el 2011 (7.041 PSC, 11.206 altres i 16.221 abstencions). De fet, el PSC no obtĆ© resultats de 5 xifres des de lā€™ĆØpoca de lā€™enyorat Alcalde PalacĆ­n, a qui hem acomiadat aquest mes dā€™abril (DEP).

Obvietat 3: el dia que vulguem, el PSC deixarĆ  de governar Esplugues.

Som un 53% dā€™espluguines i espluguins que no votem mai el PSC per contra dā€™un 19% que sĆ­ que ho fa regularment. Amb aixĆ² no vull pas deslegitimar el govern municipal, no Ć©s aixĆ²! PerĆ² sĆ­ que volia manifestar lā€™evidĆØncia que la continuĆÆtat de Pilar DĆ­az al capdavant dā€™aquest ajuntament, encara que els seus votants continuessin votant PSC pels segles dels segles -que tampoc ho faran-, depĆØn sobretot de la voluntat polĆ­tica dā€™aquest 53% que no lā€™hem votada mai. I aixĆ² Ć©s tan cert i obvi com que demĆ  sortirĆ  el sol. Parafrasejant Guardiola, cada derrota ens apropa una mica mĆ©s a la victĆ²ria.

Compartir:

NotĆ­cies
relacionades

Veure totes les notĆ­cies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: