Tribuna d'electes municipals

Nou CAP LluĆ­s Millet

Compartir:

El passat dia 13 de gener, en una reuniĆ³ celebrada a proposta de lā€™alcaldessa, Pilar DĆ­az, el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va adquirir finalment, i desprĆ©s de moltes i llargues reivindicacions socials i institucionals, el compromĆ­s de construir un nou CAP LluĆ­s Millet. Lā€™edifici actual, no tĆ© capacitat per assumir la poblaciĆ³ que li pertoca, i no pot acollir el personal sanitari i administratiu necessari, provocant retards, acumulaciĆ³ de pacients, i en definitiva deficient gestiĆ³ administrativa i sanitĆ ria.

Esplugues mereix per part de la Generalitat un servei de salut eficient i de qualitat. Ɖs per aixĆ² que el govern socialista a lā€™ajuntament, fa temps que ve reivindicant i treballant per tal que el nou CAP sigui una realitat. A travĆ©s de la tasca institucional perĆ², tambĆ© fent pressiĆ³ al Parlament de Catalunya i acompanyant els moviments socials reivindicatius per una sanitat pĆŗblica i de qualitat.

Per tal que el nou CAP pugui ser construĆÆt, lā€™Ajuntament cedirĆ  a la Generalitat un solar to- cant al Parc Pou dā€™en FĆØlix, molt a prop del carrer LluĆ­s Millet. Hem demanat tambĆ© que el programa funcional dā€™aquest nou CAP tingui en compte el creixement de la ciutat, que vindrĆ  donat per lā€™ARE Montesa i Finestrelles. Per tant, no es tracta pu- rament dā€™una substituciĆ³ per assumir el dĆØficit actual, sinĆ³ que cal preveure el creixement ne- cessari en metres quadrats construĆÆts, serveis, i personal sanitari i administratiu.

El compromĆ­s de la Generalitat Ć©s que el nou CAP entri en funcionament abans del 2028. Segui- rem de prop lā€™evoluciĆ³ dels treballs i el calendari que, actualment, preveu la licitaciĆ³ del projecte durant aquest any 2022.

Demanem a la Generalitat de Catalunya que aquest cop sĆ­, compleixi els seus compromisos a lā€™espera que arribin dā€™altres com lā€™ampliaciĆ³ de la L3 de Metro o la construcciĆ³ dā€™uns nous jutjats. En tot cas, nosaltres no deixarem dā€™exigir allĆ² que creiem just i necessari per a la ciutadania dā€™Esplugues. MĆ©s si cap, quan parlem de serveis bĆ sics com Ć©s la Salut.

Compartir:

NotĆ­cies
relacionades

Veure totes les notĆ­cies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: