Tribuna d'electes municipals

No volem perdre el servei de Ginecologia

Compartir:

La pĆØrdua de serveis i qualitat en lā€™Ć mbit sanitaria Catalunya, tĆ© probablement un dels seus majors exponents al CAP LluĆ­s Millet dā€™Esplugues.

Ens ha tocat.
Un edifici que fa dĆØcades que no es mantĆ© adequadament, manca dā€™espai per atendre la poblaciĆ³ assignada (prĆ cticament 25.000 persones), i condicions de precarietat pel personal sanitari, han estat prĆ ctiques habituals. La pandĆØmia va posar de relleu encara mĆ©s aquestes mancances i, el govern socialista a lā€™ajuntament vĆ rem augmentar la pressiĆ³ per tal que es donĆ©s una soluciĆ³. Ara tenim el compromĆ­s del departament de Salut dā€™implantar uns mĆ²duls temporals que permetran ampliar el centre amb 8 consultes mĆ©s. En principi es farĆ  aquest 2022. Tanmateix, lā€™ajuntament cedirĆ  gratuĆÆtament un solar a la Generalitat per construir un nou CAP

LluĆ­s Millet, molt a prop de lā€™actual. Sā€™han compromĆØs a fer-ho, i estem contens que aixĆ­ sigui. Ɖs del tot necessari. PerĆ² mentre, continuem amb lā€™actual CAP. Si no era prou tenir les mancances actuals, ara sabem que en breu es deixarĆ  de prestar el servei de ginecologia per jubilaciĆ³ de la metgessa que ho fa, i que no serĆ  substituĆÆda. BĆ©, de fet, a data dā€™avui, malgrat reservar cita per la seva ginecĆ²loga, en arribar al centre, moltes dones son ateses en realitat per la comadrona.

No ens conformem, i el PSC dā€™Esplugues inicia una campanya en diferents fronts per tal de revertir aquesta realitat. Des de lā€™ajuntament, la nostre alcaldessa Pilar DĆ­az i la 2a tinenta dā€™alcaldia i regidora de Salut Sara Forgas, encapƧalaran els contactes amb el departament per tal que reconsiderin aquesta decisiĆ³ i no deixin sense ginecĆ²loga a Esplugues.

TambĆ© al parlament de Catalunya el PSC impulsarĆ  un seguit dā€™accions amb el mateix objectiu, esperant que aquest cop ERC i JxCAT no vetin les possibles solucions.
I finalment farem una campanya al carrer per donar a conĆØixer aquesta realitat i recollir signatures per aconseguir major suport davant dā€™una pĆØrdua de serveis inadmissible. La ginecologia Ć©s un servei bĆ sic per a la salut de les dones, i no ens resignarem.

Compartir:

NotĆ­cies
relacionades

Veure totes les notĆ­cies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: