Tribuna d'electes municipals

No volem perdre el Servei de Ginecologia

Compartir:

El dret a la protecciĆ³ de la salut Ć©s un dret reconegut en la DeclaraciĆ³ Universal dels

Drets Humans i en el nostre ordenament jurĆ­dic. Lā€™Estatut de Catalunya recull en el seu article 23 que ā€œTotes les persones tenen dret a accedir en condicions dā€™igualtat i gratuĆÆtat als serveis sanitaris de responsabilitat pĆŗblica, en els termes que sā€™estableixi per lleiā€.
Les conseqĆ¼ĆØncies econĆ²miques i socials de la pandĆØmia les pateixen de forma mĆ©s aguda les dones, precisament per la precarietat laboral, la bretxa salarial, que tĆ© com a conseqĆ¼ĆØncia bases de cotitzaciĆ³ mĆ©s baixes, que influeixen el cobrament dels ERTES, i perquĆØ encara avui, sĆ³n les dones les que majoritĆ riament es dediquen a la cura de les famĆ­lies. Una cĆ rrega que ha augmentat durant la pandĆØmia. Les retallades aplicades pels successius governs des de 2011, han tingut com a conseqĆ¼ĆØncia la pĆØrdua de serveis i de qualitat de lā€™atenciĆ³ sanitĆ ria. Probablement tenim un dels seus majors exponents al CAP LluĆ­s Millet.

La pandĆØmia ha posat de relleu les mancances dā€™un edicifi que no es mantĆØ adequadament i que tĆ© una manca dā€™espai per atendre a les 25.000 persones assignades. A mĆ©s de les deficiĆØncies actuals, ara sabem que es deixarĆ  de prestar el servei de Ginecologia, per la no substituciĆ³ de la jubilaciĆ³ dā€™una metgessa.

El 28 de maig Ć©s el Dia Internacional dā€™AcciĆ³ per la Salut de les Dones, la millor data per reiterar la nostra defensa del dret a la protecciĆ³ de la salut i el suport a lā€™atenciĆ³ a la salut sexual i reproductiva.
Esplugues en ComĆŗ Podem impulsarĆ  una campanya informativa i de recollida de signatures, davant la pĆØrdua dā€™un servei de Ginecologia que Ć©s essencial per a la salut de les dones. Convindria tambĆ© introduir al Pla de Salut del municipi la perspectiva de gĆØnere, tant en el diagnĆ²stic, com en lā€™assignaciĆ³ de prioritats en lā€™atenciĆ³ dels problemes de salut i en les actuacions que seā€™n derivin.

Compartir:

NotĆ­cies
relacionades

Veure totes les notĆ­cies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: