Tribuna d'electes municipals

Mercats municipals

Compartir:

Els mercats municipals sĆ³n bĆ©ns comuns i serveis pĆŗblics amb una funciĆ³ molt important dā€™articulaciĆ³ social. SĆ³n espais de referĆØncia territorial i comercial, que tenen un valor so- cial i comunitari com a punts de trobada i in- teracciĆ³. SĆ³n eixos vertebradors de les zones comercials i tenen un paper destacat com a dinamitzadors econĆ²mics, socials i urbanĆ­stics.

Els mercats municipals tenen una tradiciĆ³ histĆ²rica de segles, que ha evolucionat des de les places extramurs on se celebraven fires i inter- canvis fins a la consolidaciĆ³ dā€™espais comercials gestionats pel municipi.

La supervivĆØncia i la salut dels mercats mu- nicipals Ć©s un element molt rellevant a lā€™hora de parlar dā€™una ciutat sostenible i habitable.

Per entendre la preocupant situaciĆ³ actual dels mercats municipals a Esplugues, cal fer la vista enrere:

En la sessiĆ³ del Ple del 18 dā€™octubre de 2017 es va aprovar amb els vots a favor de PSC, Cs, PP, PDeCAT, la regidora no adscrita i el vot en contra de Canviem Esplugues, el requeriment de documentaciĆ³ a lā€™operador Lidl, que va guanyar el concurs per a la concessiĆ³ administrativa dels dos mercats municipals, a canvi dā€™explotar la part de supermercat i dā€™aparcament que hi haurĆ  a cada instalĀ·laciĆ³.

La concessiĆ³ municipal Ć©s per 50 anys. Lidl ingressarĆ  un cĆ non de 90.000 ā‚¬ anuals a partir del desĆØ any de funcionament i de 12.000 ā‚¬ anuals mĆ©s per a campanyes de promociĆ³ a partir de lā€™entrada en funcionament dels equipaments.ā€

Encara esperem lā€™obertura dels nous mer- cats, mentre coneixem una successiĆ³ constant de renĆŗncies i declaracions dā€™extinciĆ³ de les concessions administratives sobre les parades.

Creiem que lā€™aposta pel model de colĀ·la- boraciĆ³ pĆŗblic-privada ha estat un fracĆ s i que convĆ© revisar lā€™actual model de licitaciĆ³ de les concessions dels mercats. Demanem una aposta decidida pel desbloqueig de la situaciĆ³ actual i per la recuperaciĆ³ dels mercats municipals com a servei pĆŗblic gestionat per lā€™Ajuntament.

Compartir:

NotĆ­cies
relacionades

Veure totes les notĆ­cies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: