Tribuna d'electes municipals

La salut és un dret

Compartir:

L’Hospital Sant Joan de Déu va inaugurar dijous 16 de juny el Pediatric Cancer Center, el primer centre d’oncologia pediàtrica d’Espanya i que permetrà l’atenció fins a 400 casos nous anu- als, un 30% més que en l’actualitat. Esplugues en Comú Podem ho celebra molt.

A la inauguració van participar l’alcaldessa d’Esplugues, el president de la Generalitat, el con- seller de Salut, la regidora de Salut a Barcelona, el president del FC Barcelona, i el president del Port.

Malauradament, no va ser cursada cap invi- tació als regidors i regidores de l’oposició.

Esplugues en Comú Podem sí fem una invitació a tota la ciutadania: El Fòrum Social del Baix Llobregat convoca una manifestació el dimecres, 29 de juny en de- fensa de la sanitat pública sota el lema “La Salut és un dret” Per exigir al Govern que entomi amb caràcter urgent l’Atenció Primària i Hospitalària com a serveis essencials per a la defensa d’un sistema sanitari públic, universal i de qualitat:

– Recuperació efectiva de totes les visites presencials. No a les barreres d’accés a les visites que agreugen la bretxa digital que expulsa a les persones majors o sense mitjans o formació.

– Recuperació de la metgessa i la infermera de referència.

– Millora dels equipaments per a la comunicació telefònica i telemàtica per resoldre consultes administratives o de seguiment

– Redimensionament dels Equips d’Atenció Primària en funció de la població a atendre, incloses les persones que viuen en residències.

– Priorització de la Salut en els pressupostos públics, amb una dedicació del 25% del pressupost per als Equips d’Atenció Primària.

– Implementació de l’atenció a la salut men- tal, rehabilitació, pediatria, ginecologia, salut bucodental.

– Posada en marxa dels Consells de Partici- pació en cada Àrea Bàsica de Salut. – Increment dels recursos humans que garan- teixin una atenció de qualitat, sense precarietat.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: