Tribuna d'electes municipals

Hivern Cru

Compartir:

Estem passant un hivern fred, molt fred. I, com sempre que baixen les temperatures, hem vist repetidament als mitjans de comunicaciĆ³ el trĆ gic fenomen dels incendis a domicilis per petits focs a terra o en bidons per escalfar-se o pel colĀ·lapse dā€™instalĀ·lacions elĆØctriques precĆ ries, o per mala combustiĆ³ dā€™estufes i brasers.

El cas mĆ©s aparatĆ³s que recordem recentment Ć©s el de la residĆØncia dā€™avis de Montcada, a ValĆØncia, amb 7 morts. PerĆ² Ć©s un degoteig de casos que no sā€™atura, tambĆ© en el nostre entorn. I sempre passa, i no Ć©s casualitat, que les vĆ­ctimes son persones en situaciĆ³ de vulnerabilitat. Sempre son els estrats mĆ©s desafavorits de la nostra societat i la gent gran els que posen el morts en aquest trist recompte dā€™incendis do- mĆØstics.

Al fred i a la pobresa energĆØtica, aquest any a mĆ©s cal afegir-hi un tercer element que ha provocat la tempesta perfecta: el preu de la factura energĆØtica, que sā€™ha multiplicat per dos i fins i tot per tres en molts casos.

Tinguem-ho clar, doncs, que tot aquest macabre rĆ nquing de morts i ferits no Ć©s culpa de les vĆ­ctimes. Ɖs responsabilitat de tots nosaltres, de la perversitat del sistema en quĆØ vivim, perquĆØ ho permetem i perquĆØ es podria evitar, si hi haguĆ©s voluntat polĆ­tica. Vivim en un paĆ­s suficientment ric perquĆØ ningĆŗ hagi de passar fred ni gana. I son les administracions, amb els ajuntaments a la pri- mera trinxera, qui se nā€™hauria dā€™encarregar.

Ɖs clar que de pobresa energĆØtica tambĆ© en tenim a Esplugues, qui ho dubta? Que cadascĆŗ observi mĆ­nimament el seu entorn, els seus veĆÆns, la seva escala, i si sabeu dā€™alguna famĆ­lia que pugui estar passant fred, poseu-los en contacte amb els serveis socials, que hi son per aixĆ². Demanar ajuda al nostre ajuntament no Ć©s demanar caritat, sinĆ³ que Ć©s un Dret. I cal exercir-lo si Ć©s necessari. Cuidem-nos entre tots, i procurem que aquesta tragĆØdia humana no sā€™escampi mĆ©s. I demanem tambĆ© al nostre ajuntament que redobli els esforƧos de prevenciĆ³ en aquest tram final de lā€™hivern per poder evitar mĆ©s incendis i mĆ©s vĆ­ctimes.

Compartir:

NotĆ­cies
relacionades

Veure totes les notĆ­cies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: