Tribuna d'electes municipals

Edifici el barco

Compartir:

El Ple municipal ordinari dā€™abril ha estat un ple intens, de retrobament amb la ciutadania, amb molts assumptes importants. Un dā€™ells va ser la mociĆ³ presentada pel Grup Municipal RepublicĆ  contra lā€™enderroc de lā€™edifici conegut com ā€œEl Barco. En aquest article sinteti- zem el nostre posicionament. La prioritat per a Esplugues en ComĆŗ PodemsĆ³n les persones i famĆ­lies que viuen en lā€™edicifici.

Considerem que la problemĆ tica es va iniciar amb la decisiĆ³ dels propietaris dā€™acollir-se a la llei, ja que el Pla MetropolitĆ  considerava aquest terreny de la ciutat com zona verda. Acollint-se a la llei i per sentĆØncia judicial, obliguen a lā€™Ajuntament (i per tant a tota la ciutadania dā€™Esplugues) a pagar una expropiaciĆ³ de mĆ©s de 3 milions dā€™euros. Estem dā€™acord que lā€™Ajuntament dā€™Esplugues no prengui cap decisiĆ³ definitiva dā€™enderroc, abans de presentar un estudi on sā€™evaluĆÆn totes les alternatives possibles: Cost de manteniment de lā€™edifici, de la inversiĆ³ per la rehabilitaciĆ³ i el manteniment, cost de la permuta dels metres quadrats de zona verda. Si finalment sā€™optĆ©s per lā€™enderroc, aquest no sā€™hauria de realitzar abans de donar una sortida Ć²ptima a la problemĆ tica de reallotjament dels inquilins/es actuals: Habitatge social, lloguer social, indemnitzaciĆ³ justa. I tambĆ© en que es regularitzi la relaciĆ³ contractual dels inquilins

A Junta de Portaveus no hem pogut fer una reuniĆ³ monogrĆ fica sobre el tema, per poder recabar encara mĆ©s informaciĆ³. Tampoc coneixem a dia dā€™avui quina Ć©s la posiciĆ³ de tots els inquilins/ es, Per aixĆ² vam reiterar la nostra demanda al Grup Municipal RepublicĆ  perquĆØ deixĆØs la mociĆ³ pel ple del proper mes.
Davant la negativa dā€™ERC de deixar la proposta per al mes que ve, per prendre una decisiĆ³ mĆ©s fonamentada i tambĆ© perquĆØ els punts dā€™acord defensats per nosaltres sĆ³n difĆ­cils dā€™encabir tal i com estĆ  redactada la mociĆ³ i la seva voluntat.

Esplugues en ComĆŗ Podem vam votar AbstenciĆ³ a la mociĆ³

Compartir:

NotĆ­cies
relacionades

Veure totes les notĆ­cies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: