Tribuna d'electes municipals

Construim la residència pública municipal

Compartir:

Fa dècades que els ciutadans d’Esplugues veiem com any rere any augmenten el número de residències privades (a preus impossibles) per a la gent gran que es construeixen a la nostra ciutat. Durant massa anys ni la Generalitat ha resolt aquesta situació ni el Govern d’Esplugues ha mantingut una posició que no ens ha portat a cap novetat al respecte. Arribats a aquest punt. Què podem fer? El mateix que els darrers 40 anys: exigir, esperar i no rebre res o bé podem fer coses diferents si volem obtenir resultats diferents. Quina és la nostra proposta?

  • Proposem que sigui l’Ajuntament el que construeixi una residència pública municipal a la nostra Ciutat
  • On? Proposem ubicar-la a la confluència del Carrer Andreu Amat amb el Carrer Nord; front l’IES La Mallola, a l’actual emplaçament d’un magatzem municipal i de vehicles de la brigada.
  • Quin cost tindrà? Segons els nostres estudis preliminars el cost serà inferior al 10% del total de pressupost municipal vigent, uns 5.000.000€ aproximadament, només un milió d’euros més del que a finals d’aquest 2023 ja haurem gastat a l’Espai Xavier Corberó.
  • Quins serveis oferirà: Oferirà 30 places de centre diürn i 75 places de residència; concertant- se amb la Generalitat el 80% de les places; amb un entorn verd i de tranquil·litat.
  • Quin preu públic es cobrarà als usuaris? En cap cas els ciutadans d’Esplugues pagaran més per la residència pública municipal que l’import de la seva pensió.
  • Quin impacte econòmic tindrà a llarg termini la gestió i despeses ordinàries de la futura residència? Segons els nostres estudis econòmics l’Ajuntament haurà d’assumir un dèficit anual del servei inferior als 40.000€/anuals, idèntic import del cost que assumirà l’Ajuntament, anualment, per la gestió de l’espai Xavier Corberó.

Construir una residència pública municipal a Esplugues és el gran el repte que els proposem as- sumir plegats. Fem-ho possible amb un nou govern a Esplugues. Contacti amb nosaltres per a consultar més informació sobre aquesta i altres propostes a través del nostre WhatsApp al número 631.96.83.03.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: