Tribuna d'electes municipals

Can Vidalet, zona d’altes emissions

Compartir:

El nostre ajuntament, que es diu a si mateix dā€™esquerres, tĆ© una doble vara de mesurar per als poderosos i per a la gent del carrer. Atre- vir-se a limitar la mobilitat dels veĆÆns de Can Vidalet Ć©s fĆ cil; fins ara els ha sortit gratis. Veurem fins quan. PerĆ² atrevir-se amb grans corporacions com Lidl ja costa mĆ©s, oi?

I Ć©s que aviat farĆ  un any que es va obrir el nou supermercat al barri. Com que de moment no tĆ© escomesa de llum, funciona amb dos ge- neradors que consumeixen 200 litres diaris de gasoil. Estimem que, amb la broma, des de la inauguraciĆ³ fins avui ja han emĆØs a lā€™atmosfera 150 tones de CO2. Per no parlar de la contamina- ciĆ³ acĆŗstica, que els veĆÆns del mercat pateixen resignadament, ni de la resta de contaminants com el diĆ²xid de sofre, els Ć²xids de nitrogen, etc. Per entendreā€™ns, Ć©s lā€™equivalent a tenir 3 cotxes de benzina circulant pel barri a 100 km/h tot el dia, les 24 hores.

Una burrada. QuĆØ passa, que els motors dels veĆÆns con- taminen i els de Lidl no?

El 1980, lā€™activista ecologista Jay Westerveld va encunyar per primer cop la paraula greenwas- hing. El concepte, cosĆ­-germĆ  de la hipocresia, Ć©s lā€™acciĆ³ dā€™usar el mĆ rqueting per promoure la percepciĆ³ que es fan polĆ­tiques respectuoses amb el medi ambient, quan en realitat es funci- ona de manera oposada. Doncs aixĆ².

Des del 2020 el barri estĆ  inclĆ²s dins lā€™ano- menada Zona de Baixes Emissions (ZBE). Nosal- tres vam ser-ne crĆ­tics des del primer dia perquĆØ, malgrat Ć©s evident que calen mesures contra la contaminaciĆ³, aquesta concreta -i sobretot la manera com es va executar- Ć©s discriminatĆ²ria, ja que nomĆ©s afecta el barri de Can Vidalet, que precisament Ć©s el barri dā€™Esplugues amb la renda per cĆ pita mĆ©s baixa.

Fa pocs dies vam saber, a mĆ©s, que el TSJC ens ve a donar la raĆ³, anulĀ·la la ZBE i ho justifica perquĆØ la limitaciĆ³ no incloĆÆa cap estudi de les conseqĆ¼ĆØncies econĆ²miques i perquĆØ tĆ© un efec- te discriminatori sobre les famĆ­lies amb menys recursos. Ɖs el que sempre hem dit. Menys emis- sions sĆ­, perĆ² sense deixar ningĆŗ enrere.

Compartir:

NotĆ­cies
relacionades

Veure totes les notĆ­cies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: