Tribuna d'electes municipals

7a dia mundial de la salut

Compartir:

El 7 dā€™abril Ć©s el Dia Mundial de la Salut i datahabitual de mobilitzaciĆ³ internacional contra la seva mercantilitzaciĆ³.
Al Ple municipal de marƧ lā€™alcaldessa va llegir una declaraciĆ³ institucional de suport als dictĆ mens aprovats pel Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat sobre ā€œla bretxa digital, la sanitat que mereixem i la Llei de Gent Gran de Catalunyaā€.
La poblaciĆ³ mĆ©s gran Ć©s la que ha patit i pateix les conseqĆ¼ĆØncies mĆ©s greus dā€™aquesta pandĆØmia. Ens referim a les persones que malauradament han perdut la vida, perĆ² tambĆ© a les que pateixen seqĆ¼eles fĆ­siques i psicolĆ²giques que encara persisteixen.

La majoria de persones grans tenen necessitats especĆ­fiques que no es contemplen a les lleis de serveis socials. Parlem de mobilitat, habitatge, cultura, bretxa digital, formaciĆ³ i educaciĆ³, seguretat, lleure, urbanisme, pensions, envelliment actiu, Les desigualtats que patim sĆ³n, a mĆ©s a mĆ©s, una font de malalties i Ć©s responsablitat de les administracions el garantir una vida digna per a tothom. PerquĆØ gaudir del dret a la salut no nomĆ©s consisteix en tractar malalties, sinĆ³ tambĆ© en gaudir dā€™unes condicions de vida que garanteixin el benestar de tota la poblaciĆ³.

Viure amb un alt Ć­ndex de contaminaciĆ³, patir una situaciĆ³ de pobresa energĆØtica, un desno-
nament, tenir un lloc de treball en precari o una llei dā€™estrangeria injusta afecten negativamentla salut de les persones.
Les retallades que fa mĆ©s dā€™una dĆØcada es van dur a terme a la sanitat pĆŗblica han suposatun autĆØntic desmantellament del sistema pĆŗblic de salut, sense que sā€™hagin revertit a dia dā€™avui.

Els drets bĆ sics de ciutadania sā€™han de garantir sempre per les polĆ­tiques dels governs i la salut Ć©s un dret fonamental de les persones. La salut Ć©s un dret, no una mercaderĆ­a.

Compartim lā€™enllaƧ de Marea Blanca Catalunya amb el Manifest 7A i la convocatoria de manifestaciĆ³ diumenge 3 dā€™abril.

ManifestaciĆ³ a Barcelona : La Salut #NoEraAixĆ²

Compartir:

NotĆ­cies
relacionades

Veure totes les notĆ­cies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: