Unitats especialitzades

La Policia Local d’Esplugues compta amb algunes unitats especialitzades. Estan formades per agents preparats específicament per resoldre algunes situacions molt concretes i disposen dels coneixements i els recursos apropiats per fer-ho.

Unitat canina

La Policia Local disposa de guies canins i gossos ensinistrats en la detecció d’estupefaents i defensa de persones per prevenir el tràfic i consum d’estupefaents i afavorir la seguretat ciutadana en els barris d’Esplugues.

Policia administrativa

S’ocupa d’elaborar informes per a altres unitats de la mateixa corporació. També, de la vigilància i, si de cas, inici de procediments sancionadors en matèria de circulació i altres ordenances municipals. 

També s’ocupa de la supervisió de les ocupacions en la via pública: taules, quioscos, amb motiu d’obres, etc; informes d’establiments (obertura, sorolls …); tancament d’establiments fora d’horari, desperfectes a la via pública; obres a la via pública; vessament de residus contaminants i sanitaris; abandonament i agressions d’animals; festes populars i revetlles; Informes d’actes esportius; marxes esportives, atlètiques, ciclistes; control de l’absentisme escolar; drogoaddiccions, problemàtiques familiars; estats de necessitat.

Policia de circulació

Entre les seves responsabilitats hi ha la prestació d’auxili en accidents de trànsit, amb instrucció de diligències quan hi ha víctimes; propostes de senyalització; realització de millores de circulació; desviaments i talls de trànsit; control de sorolls i control de fums.

Policia de salvament, prevenció i protecció civil

En coordinació amb altres cossos de seguretat i emergències actua en incendis, prestacions d’auxili, plans d’emergència, protecció civil i tasques de salvament.

Policia judicial

La Policia Judicial realitza intervencions en delictes contra la propietat: furts, robatoris, estrebades, robatori de vehicles, danys a vehicles/robatori del seu interior, recuperació de vehicles. També realitza intervencions contra la seguretat: atracaments, agressions a la ciutadania, baralles o alteració de l’ordre públic, disputes familiars, conjugals i entre el veïnat.

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de: