Esplugues per la pau

El 24 de febrer de 2022, la Federació Russa va iniciar una ofensiva militar contra Ucraïna. Des de l’inici de la invasió, més de 7,2 milions de persones, segons ACNUR, s’han vist forçades a desplaçar-se majoritàriament a altres punts del país o als països fronterers de la Unió Europea.

El conflicte bèl·lic està provocant una enorme crisi humanitària i la situació és cada dia més inestable, incerta i delicada. Atès que les necessitats humanitàries es van multiplicant ràpidament, el nostre suport és vital i per aquest motiu, hem creat aquesta GUIA D’AJUDA.

Soc ciutadà o ciutadana d’Ucraïna

Truca al 910 474 444, és el telèfon que ha activat el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions per donar suport i facilitar informació a les persones desplaçades d’Ucraïna.

Truca al 900 500 912 o consulta la web que ha habilitat la Generalitat de Catalunya per atendre consultes sobre el conflicte d’Ucraïna que inclou l’atenció en ucraïnès. https://web.gencat.cat/ca/ucraina

Barcelona ha obert el Centre de Recepció, Acollida i Derivació de persones desplaçades d’Ucraïna al Palau 7 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. Per accedir al servei cal demanar cita prèvia al telèfon 910 474 444. El centre està obert durant les 24h i es troba a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, s/n. Per tramitar la documentació l’horari és de 8 a 20h.

Més informació d’interès

Guia per a persones ucraïneses desplaçades a Espanya – Gobierno de España

• Protecció internacional i sol·licitud d’asil a Espanya. Oficina d’Asil i Refugi – Gobierno de España

Canal Oficial d’Ajuda a les persones refugiades de la Generalitat de Catalunya

Guia sobre l’asil a Espanya per a persones afectades per la guerra a Ucraïna – Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat

Revisió veterinària gratuïta per a mascotes de persones desplaçades ucraïneses

Vull oferir ajuda

L’Ajuntament d’Esplugues vol donar resposta a l’emergència humanitària que estem vivint, en solidaritat amb el poble ucraïnès i a en favor de la pau. Les persones que vulguin oferir el seu suport poden omplir aquest formulari.

La Fundació ‘la Caixa’, en col·laboració amb el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions (MISSMI), ha posat en marxa aquest servei per connectar famílies acollidores amb famílies refugiades.

La manera més efectiva d’oferir suport i canalitzar adequadament l’ajuda és fent aportacions econòmiques als organismes internacionals i entitats especialitzades que ja treballen sobre el terreny donant resposta a la crisi humanitària a Ucraïna. En concret:

Seguint les indicacions del Consolat d’Ucraïna, la nostra campanya solidària de recollida es limita ara a medicaments que compleixin les següents condicions:

  • Validesa superior a 15 mesos
  • Etiquetatge i prospectes clars i en idioma intel·ligible.
  • Exemples: analgèsics, antisèptics, benes, entre d’altres.

El donatiu es pot fer a la Casa de la Vila de l’Ajuntament d’Esplugues (plaça Santa Magdalena, 5-6) de dilluns a divendres 9 a 16 hores.

Vull més informació

  • Ambaixada d’Ucraïna a Espanya: +34917489360, +34 913887178 i https://spain.mfa.gov.ua/es
  • Atenció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya: 00 34 93 214 21 24 (des de l’estranger, inclou atenció en ucraïnès), 93 214 21 24 (des de fora de Catalunya) i 012 (Catalunya)
  • Emergències: 112
  • Policia Nacional: 091
  • Víctimes de Violència de Gènere: 016
  • Departament d’Acció Exterior i Govern Obert: atenció relacionada amb catalans a la zona en conflicte (emergencies.exteriors@gencat.cat)

Departament d’Igualtat i Feminismes, Servei d’Atenció a Persones Migrades i Refugiades: assessorament jurídic per tramitar la sol·licitud d’asil a l’Estat Espanyol, serveis de traducció i assistència psicològica (comiteacollida.igualtat@gencat.cat)

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: