Uns 6.000 alumnes d’infantil, primària i ESO comencen les classes a Esplugues

Prop de 400 ho fan a les escoles bressol públiques

Compartir:

Per a moltes famílies, el 6 de setembre està marcat en vermell al calendari. No per festiu, sinó perquè és el dia assenyalat per la Generalitat per a l’inici del curs escolar 2023-2024 en el cas de l’educació bàsica (segon cicle d’infantil, primària i ESO). Als 12 centres educatius públics d’Esplugues (vuit escoles i quatre instituts) i 4 de concertats, han començat les classes més de 4.000 alumnes de primària i més de 2.000 de secundària obligatòria.

Tot i que les dades no varien respecte anys anteriors, l’alta demanda en determinats cursos ha obligat a obrir tres noves línies en aquests nivells, dues a l’Escola Prat de la Riba (3r i 4rt de primària) i una a l’Institut La Mallola (1r ESO). L’etapa postobligatòria començarà el 12 de setembre.


Les escoles bressol públiques cobreixen el 100% de la demanda

El 6 de setembre també és l’inici del curs a les escoles bressol. Uns 375 infants d’entre 0 i 3 anys s’han matriculat a alguna de les cinc bressol públiques d’Esplugues (quatre municipals i una de la Generalitat), que han aconseguit cobrir el 100% de la demanda per part de les famílies espluguines per al nou curs.

Enguany, els centres municipals amplien l’horari del servei de psicopedagogia, que passa de 25 hores setmanals a 30, amb motiu de l’augment d’alumnat i amb l’objectiu de garantir les millors condicions d’escolarització per als infants amb necessitats educatives específiques.

L’Ajuntament destina aquest any uns 800.000 euros a l’escolarització de les escoles bressol municipals, uns 120.000 al manteniment i al voltant de 130.000 per a la tarifació social (bonificacions en el preu d’infantil 0 i infantil 1 segons ingressos familiars) i les beques menjador.

Compartir:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: