Unes 300 denúncies anuals per ús incorrecte dels vehicles de mobilitat personal

Compartir:

14/10/2022

Des que, els darrers anys, els patinets i altres artefactes de mobilitat personal han passat a formar part de la diversitat de vehicles que transcorren per la via pública, l’Ajuntament ha vetllat perquè aquest fet comporti el mínim d’incidències possible.

Per exemple, Esplugues va ser un dels primers municipis espanyols que va regular la mobilitat dels patinets elèctrics, amb una ordenança aprovada el juliol del 2019. La tasca informativa duta a terme per la Policia Local amb campanyes a la via pública va ajudar a adequar la presència de patinets a la ciutat.

Actualment, la policia municipal continua amb la feina de prevenció, en paral·lel a la sancionadora. L’any passat es van interposar 302 denúncies a vehicles de mobilitat personal (la gran majoria patinets, encara que també algunes bicicletes). Prop d’una tercera part van ser per circular per zona no habilitada, encara que també n’hi va haver per distraccions i per circular amb dues o més persones.

El 2022, en el període entre gener i/08/hi ha hagut 155 infraccions denunciades, la majoria (66) per envair zones no habilitades. Cal recordar que l’actual Llei de Trànsit i Seguretat Viària prohibeix la circulació de patinets per voreres i els obliga a anar per calçada o per carrils pedalables.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: