“Tenir el pis llogat a través de Reallotgem em dona molta tranquil·litat”

L’Ajuntament d’Esplugues s’ha adherit al programa impulsat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que capta habitatges del mercat privat i ofereix garanties de cobrament

Compartir:

Gemma Martells té un pis en propietat al carrer Pubilla Casas que, en un moment de la seva vida, va tenir la necessitat de llogar. Però sem-pre va tenir clar que “el preu del lloguer havia de ser baix, perquè trobo injust que ningú hagi d’invertir tot el seu sou en un habitatge; és un dret que hauria de ser assequible a tothom”. Però es va trobar amb un problema habitual de molts llogaters: impagaments, incompliments del contracte, propietat feta malbé… Així que, quan va conèixer el programa Reallotgem. cat, de l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya -que capta pisos buits amb l’objectiu d’allotjar-hi persones i famílies en situació d’emergència econòmica i social–, no ho va dubtar.

A “la raó social de poder ajudar una famí-lia a accedir a un pis a preu raonable” se suma “la tranquil·litat que em dona pel que fa als pa-gaments i a rebre, quan toqui, el pis en condicions”.

Al pis hi viu ara una mare, derivada pels serveis socials municipals, amb tres menors. Però les persones propietàries no hi tenen contacte. “Des del contracte, tot ho fem a travès de l’Agència. És com si el llogater fos aquesta”. L’Agència de l’Habitatge és qui signa amb la propietat un contracte de lloguer per cinc anys. L’import màxim de la renda mensual de lloguer s’ha d’ajustar a l’índex de referència dels preus que estableix la Llei 11/2020, del 18 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatges.

L’Ajuntament d’Esplugues és un dels que s’ha adherit a col·laborar en el desplegament del programa. Per conèixer-ne totes les condicions i obtenir més informació:

Compartir: