Referents en turisme sostenible

L'Ajuntament d'Esplugues renova el segell Biosphere en un acte comarcal que ha tingut lloc a la Torre dels Lleons

Compartir:
Distintius Biosphere 2024 Torre dels Lleons

L’Ajuntament d’Esplugues ha renovat el distintiu Compromís de Sostenibilitat Biosphere, que reconeix, a través de l’Instituto de Turismo Responsable, les empreses, serveis i destinacions que mostren un compromís per a la sostenibilitat. Al Baix Llobregat, només hi ha set ajuntaments que compten amb la distinció com a Destinació Biosphere –Cervelló, Esplugues de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Vallirana i Viladecans–, per la seva gestió municipal sostenible alineada amb els 17 objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides, que repercuteix positivament en la població, els visitants, turistes, en el territori, i en línia amb l’estratègia de desenvolupament turístic del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, entitat que també ha renovat enguany el distintiu.

L’acte anual de lliurament dels distintius i dels segells Punt d’Informació Turística (PIT), que organitza el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, a les 13 empreses i entitats del Baix Llobregat que els han obtingut per primera vegada s’ha fet aquest dilluns 26 a la Torre dels Lleons, d’Esplugues. La comarca compta actualment amb 90 empreses i entitats certificades amb el distintiu Biosphere i 110 PIT.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha subratllat que “és fonamental promoure un turisme que tingui un impacte positiu a les nostres ciutats i pobles, i més en concret a la nostra comarca. Els poders públics hem de treballar per garantir que els beneficis econòmics del turisme arribin al teixit productiu local i serveixin per millorar les nostres ciutats. Això implica fomentar l’emprenedoria local, promoure el consum de productes i serveis locals i implicar als comerços locals en la presa de decisions sobre el desenvolupament turístic”.

La presidenta del Consorci de Turisme i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva Martínez, ha destacat que “som la segona comarca amb més turistes de l’entorn de la província de Barcelona”.

Entre les empreses que han obtingut la certificació Biosphere hi ha Sibaris Catering–Torre dels Lleons, d’Esplugues. Pel que fa als nous PIT –establiments, tant públics com privats, que tenen contacte directe amb el visitant i que funcionen com a complement de les oficines de turisme–, enguany s’hi han sumats sis establiments o espais d’interès de Collbató, Castelldefels i Torrelles.

Compartir:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: