Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Recta final per al nou Mercat Municipal de La Plana

Compartir:

7/09/2022

La renovació integral dels mercats municipals dona una passa més aquest 8 de setembre amb l’obertura parcial del Mercat Municipal de La Plana. Mentre s’acaba d’adequar la part que correspon als paradistes –que de moment continuaran en el recinte de la rambla del Carme que han ocupat els darrers anys–, l’empresa Lidl Supermercats posa en marxa la seva botiga de més de 1.000 m2.

Lidl va guanyar el concurs d’adjudicació per renovar integralment els mercats històrics de Can Vidalet i La Plana. A canvi d’obrir un supermercat en cada recinte, l’empresa ha costejat les obres dels nous edificis ­–més de 9 milions d’euros a La Plana i 7,5 milions a Can Vidalet– i de l’urbanització de l’entorn.

En el cas de La Plana, el tram del carrer Carme més pròxim a l’avinguda Cornellà, on s’aixeca el nou Mercat Municipal de La Plana (entre Carme, Quintana i av. Cornellà), passa a ser per als vianants. Quan s’hi afegeixi l’espai que deixarà lliure l’actual mercat, el resultat serà una gran plaça de 1.500 m2. Aquest nou espai serà l’inici d’un eix verd que enllaçarà a través de la rambla del Carme amb la nova zona urbanitzada de l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) Montesa.

L’alcaldessa, Pilar Díaz, ha visitat aquest 7 de setembre les noves instal·lacions, juntament amb altres representants municipals i el director regional de Lidl a Catalunya, José Mendieta. Díaz ha destacat que “la reforma del mercat ha suposat la recuperació d’un espai històric i emblemàtic. El nou equipament oferirà més comoditat i més prestacions, però també és una imatge que parla d’innovació, activitat i futur. Després de moltes consultes, d’escoltar els paradistes i al veïnat, i d’estudiar les solucions més racionals, estem a punt d’obrir una nova etapa per al comerç i per al municipi”.

Per part seva, Mendieta ha volgut posar de manifest l’aposta de la cadena “des de fa anys” per Esplugues i ha destacat que “el nostre objectiu és continuar contribuint al desenvolupament local d’un municipi on, a més d’aquest projecte, ja comptem amb la nostra emblemàtica botiga de Tres Molins i un altre establiment en el Mercat Municipal de Can Vidalet”.

4 plantes i aparcament amb 50 places

El renovat Mercat Municipal La Plana compta amb 4 plantes que es destinaran a les parades tradicionals, a planta logística de càrrega i descàrrega, al supermercat de Lidl (situat en la planta baixa) ­–que generarà 90 nous llocs de treball– i a un aparcament amb més de 50 places, amb diversos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. La marca ha tingut en compte diverses mesures d’estalvi energètic per assegurar l’eficiència de l’edifici, com la instal·lació de panells solars, il·luminació LED i climatització eficient, entre d’altres.

El projecte de la reconstrucció del mercat ha estat redactat per Josep Miàs, arquitecte reconegut internacionalment per altres projectes com el Club de Golf Fontanals o el Mercat de la Barceloneta, que ha projectat un edifici colorit amb amplis finestrals que permeten aprofitar la llum natural i reduir el consum lumínic.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: