Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Premis per reciclar llaunes i ampolles de plàstic de begudes

Compartir:

14/12/2020

A partir d’aquesta setmana, les persones que dipositin als 163 contenidors grocs d’Esplugues les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes obtindran recompensa. L’Ajuntament d’Esplugues s’ha sumat al projecte Reciclos, el primer Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) de reciclatge a Espanya, que ha estat desenvolupat per l’organització sense ànim de lucre Ecoembes.

Per fer-ne ús, la ciutadania ha de descarregar-se el webapp de Reciclos (www.reciclos.com), escanejar el codi de barres de l’envàs que es vol reciclar i dipositar-lo al contenidor groc escanejant el codi QR que s’ha incorporat a cadascun. En fer-ho, s’obtindran punts, denominats reciclos, que podran canviar per les diferents recompenses disponibles.

D’entrada, les persones que en facin ús entraran en el sorteig d’un patinet elèctric. A més, els punts es podran canviar per donacions a projectes socials del municipi, com per exemple al Centre Municipal de Distribució d’Aliments, per atendre famílies vulnerables.

Esplugues es converteix en un dels primers municipis catalans que aposta per aquest sistema de reciclatge que incorpora la tecnologia mòbil a aquest hàbit, i, al seu torn, premia la ciutadania que recicla amb incentius que ajudin a millorar el seu entorn més proper.

“Estic molt contenta de donar la benvinguda a Reciclos a la nostra ciutat, un projecte que incentiva el reciclatge, amb el que això té de positiu per al medi ambient, i fa que aquest reverteixi en projectes de ciutat; i tot això, amb un petit gest”, ha declarat Pilar Díaz.

Irene Luna, d’Ecoembes, ha afirmat que Reciclos “és un projecte que combina tecnologia i reciclatge, que ja arriba a una vintena de municipis de Catalunya i que seguirà en expansió”.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: