Viu l'estiu a les Piscines Municipals del Parc dels Torrents

Pilar Díaz, investida alcaldessa

Compartir:

Pilar Díaz, del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), ha estat investida alcaldessa d’Esplugues per cinquena vegada. El Ple municipal de Constitució per al mandat 2023-2027 s’ha desenvolupat aquest 17 de juny de manera solemne i sense sorpreses.

Dels sis partits que van obtenir representació a les eleccions municipals del 28 de maig, només dos han presentat candidatura a l’alcaldia: el PSC, que ha proposat a Pilar Díaz i el candidat de Vox, Daniel Lafuente que s’ha proposat a si mateix. La cap de llista socialista ha assolit 11 vots, majoria absoluta. Hi ha hagut 9 vots en blanc i 1 per a Lafuente.

Dels 21 membres del nou Consistori, 16 repeteixen respecte el mandat anterior: Pilar Díaz, Eduard Sanz, Montse Zamora, Oliver José Peña, Sara Forgas, Manuel Pozo, Montse Pérez, Joan Marín, Claudia Acebrón i Maribel Aguilera (PSC), Roger Martínez, Marta Alarcon i Joan Carles Sillero (ERC); Marcos Sánchez (PP), i Jordi Pérez i Dolores Castro (ECP). Quatre més s’estrenen: Carlos Iván Durán (PSC), España Mora (PP), Iban Salvador (Junts) i Daniel Lafuente (Vox). Mentre que Agustín Parra (PP) torna al Consistori després d’haver estat regidor entre 1995 i 2003.

Un cop recollida la vara de comandament, la reinvestida alcaldessa ha dit que se sentia “abrumada i honorada” per la nova responsabilitat dipositada en ella i ha conminat tots els membres del consistori a continuar treballant per a la ciutadania d’Esplugues. “Som una ciutat amb ànima de corredor de fons: que avança, que manté el ritme, que se supera i que s’esforça cada dia”, ha destacat. També ha recordat els quatre anys difícils del mandat anterior, amb feminicidis i els efectes de la pandèmia i de la guerra a Ucraïna, com a exemple del treball en comú per superar les adversitats. I ha acabat convidant a tothom a “seguir fent d’Esplugues la millor ciutat del món”.

Per part de la resta de grups, Eduard Sanz (PSC) ha dit que l’alcaldessa ha demostrat que un dels seus “principals valors és que treballa per les persones que l’han votat i per les que no”. Per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Roger Martínez ha subratllat que faran una “oposició lleial, però amb la contundència que calgui”. Marcos Sánchez, del Partit Popular (PP), ha dit que el govern socialista “tindrà la ma estesa d’aquest grup”, si bé “ambicionem molt més per aquesta ciutat”. Jordi Pérez, per Esplugues En Comú Podem (ECP), s’ha compromès a iniciar converses per participar del govern de la ciutat, “per aplicar polítiques progressistes”. Iban Salvador, de Junts, també ha estès la mà, tot posant l’accent en polítiques “de defensa de la cultura catalana, del comerç, de feminismes…”. Daniel Lafuente, de Vox, ha dit que entren a l’Ajuntament a “posar la primera pedra d’una forma distinta”.

El vídeo complet de la sessió de Constitució de l’Ajuntament d’Esplugues es pot veure al canal de Youtube a través d’aquest enllaç.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Façana de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat amb el logo del directe

Emissió en directe del Ple municipal de maig 2024

Ple Municipal

Crònica del Ple del mes d’abril: Llum verda a l’Agenda Urbana Esplugues 2030

Medi Ambient i Sostenibilitat, Ple Municipal, Urbanisme
Façana de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat amb el logo del directe

Emissió en directe del Ple municipal d’abril 2024

Ple Municipal

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: