Pilar Díaz, escollida presidenta de Localret

Es converteix en la primera dona en dirigir l'ens que s'encarrega d'acompanyar els municipis catalans en la seva transformació digital

Compartir:

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha estat escollida aquest 10 d’octubre nova presidenta de Localret, consorci integrat per les diverses administracions locals de Catalunya per acompanyar els municipis en la seva transformació digital.

L’elecció s’ha produït en el transcurs del Ple de l’Assemblea General del consorci, màxim òrgan de govern, que conformen els representants dels més de 900 ens que en formen part. Díaz, que també és presidenta delegada de l’àrea de Serveis Generals i Transició Digital de la Diputació de Barcelona, subtitueix en el càrrec Jaume Oliveras, alcalde del Masnou, i es converteix en la primera dona en dirigir l’ens des de la seva creació, l’any 1997.

En la seva intervenció com a nova presidenta de l’ens, Pilar Díaz ha proposat “establir les bases per a una governança multilateral de la transformació digital de les nostres administracions davant d’un futur que només pot ser comú, compartit i digital. No deixar a cap Ajuntament enrere en termes de digitalització significa també no deixar cap ciutadà enrere, i continuar treballant per reduir la bretxa digital en paral·lel a la digitalització de les nostres institucions”.

“Encarem el nou mandat ­­–ha dit– amb la il·lusió de qui sap que els reptes que tenim per endavant són molts i complexos, però amb la voluntat d’impulsar la seva solució de manera conjunta amb els ajuntaments, les diputacions, el Consorci AOC i la Generalitat, per continuar fent avançar els nostres pobles i ciutats, per tal d’esdevenir municipis digitals”.

Sobre el paper de la Generalitat al consorci, Pilar Díaz ha afegit que “creiem que ha arribat el moment en què la Generalitat de Catalunya torni a donar suport econòmic al Consorci Localret, després de més d’una dècada de no fer-ho”.

Compartir:

Notícies
relacionades

Veure totes les notícies de:

Agenda
relacionades

Veure totes les activitats de:

Equipaments
relacionats

Veure tots els equipaments de:

Serveis
relacionats

Veure tots els serveis de: